LIFE STYLE

Ο Βολιώτης σκηνοθέτης που συνεργάζεται με τον Γουίλεμ Νταφόε

ο-βολιώτης-σκηνοθέτης-που-συνεργάζετ-882106

Το «Inside» η πρώτη αγγλόφωνη ταινία παραγωγής Heretic, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα την 1η Ιουνίου στα MMC Studios στην Κολωνία της Γερμανίας. Η ταινία είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους του Βολιώτη σκηνοθέτη Βασίλη Κατσούπη, σε σενάριο του Μπεν Χόπκινς το οποίο βασίστηκε σε μια ιδέα του ίδιου του σκηνοθέτη.

Η ταινία, η οποία αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Inside Pictures το 2017, είναι, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, ένα σασπένς δράμα που ακολουθεί την περιπέτεια ενός επίδοξου ληστή έργων τέχνης, ο οποίος, στην προσπάθειά του να κλέψει έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας, παγιδεύεται σε ένα πολυτελές, υψηλής τεχνολογίας ρετιρέ στη Νέα Υόρκη.

«Το “Inside” είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία που αναπτύξαμε στην Heretic από το μηδέν», δήλωσε ο παραγωγός και συνιδρυτής της Heretic, Γιώργος Καρναβάς. «Ηταν ένα τρελό όνειρο, όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε την ιδέα με τον Βασίλη πριν πέντε χρόνια. Γράψαμε το σενάριο με τον Γουίλεμ στο μυαλό μας και με κάποιο μαγικό τρόπο όλα έγιναν όπως τα είχαμε ονειρευτεί. Για εμένα, είναι πολύ σημαντικό που ένας Έλληνας σκηνοθέτης μπόρεσε να κάνει το ντεμπούτο του υπό αυτές τις συνθήκες σε ένα πρότζεκτ αυτής της κλίμακας και απαιτήσεων, και ελπίζω το “Inside” να ανοίξει τον δρόμο και για άλλα ανάλογα φιλόδοξα εγχειρήματα στο μέλλον».

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κατσούπης πρόσθεσε: «Αισθάνομαι τρομερά τυχερός που μπόρεσα να γυρίσω το “Inside” έτσι ακριβώς όπως ήθελα. Θέλω να ευχαριστήσω τόσους πολλούς γι’ αυτήν την υπέροχη περιπέτεια, και ιδιαιτέρως τον Γουίλεμ, που πίστεψε στο όραμά μας από την αρχή κι έτσι μας έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε το “Inside”».

Ενας νέος Ελληνας σκηνοθέτης, ο γεννημένος το 1977 στον Βόλο Βασίλης Κατσούπης, που έκανε επί χρόνια διαφήμιση και είχε γυρίσει μόνο το (ξεχωριστό, πάντως) μουσικό ντοκιμαντέρ «Ο φίλος μου ο Larry Gus», πήγε με μια καταπληκτική ιδέα για την πρώτη του ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους στην ελληνική εταιρεία παραγωγής Ηeretic. Kι αυτή, ήτοι οι Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, βραβευμένοι το 2018 από τα χεράκια του Βιμ Βέντερς με το Eurimages Co-Production Award-Prix Eurimages, τη μεγαλύτερη διάκριση για Ευρωπαίους παραγωγούς, την πίστεψαν και την ανέλαβαν.

Κι έτσι έχουμε σήμερα μια ελληνική, αν και αγγλόφωνη, ταινία, το «Inside», με πρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφόε, διαχρονικό, βέβαια, σταρ, που όμως τα τελευταία χρόνια εντυπωσιάζει με κάθε ταινία αλλά και θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχει (του Μπομπ Γουίλσον, για παράδειγμα). Ο Βασίλης Κατσούπης έγινε ο δεύτερος Ελληνας σκηνοθέτης που μετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο («Σκόνη του Χρόνου», 2008) έχει τον Νταφόε πρωταγωνιστή του.

Το θέμα της ταινίας είναι ένα δράμα με σασπένς. Η περιπέτεια ενός επίδοξου ληστή έργων τέχνης, που στην προσπάθειά του να κλέψει έργο ανεκτίμητης αξίας, παγιδεύεται σε πολυτελές, υψηλής τεχνολογίας, διαμέρισμα της Νέας Υόρκης. Το σκηνικό στήθηκε στα MMC Studios στην Κολονία της Γερμανίας και εκεί έγιναν όλα τα γυρίσματα, που ολοκληρώθηκαν την 1η Ιουνίου.
Πηγή: efsyn.gr και flix.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου