ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάζεται ο δρόμος Λεφοκάστρου – Καλάμου

εγκαινιάζεται-ο-δρόμος-λεφοκάστρου-884630

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση σε μήκος τριών χιλιομέτρων – Το έργο θα παραληφθεί παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα

Σε χρήση δίδεται τις επόμενες ημέρες ο δρόμος Λεφοκάστρου – Καλάμου, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ηδη έχει ολοκληρωθεί και η ασφαλτόστρωση σε μήκος τριών χιλιομέτρων και το έργο πρόκειται να παραληφθεί επίσημα σε τελετή που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενης αγροτικής οδού που συνδέει τον Κάλαμο με το Λεφόκαστρο, η διέλευση της οποίας είναι εξαιρετικά δυσχερής ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο. Η χάραξη της νέας οδού έχει προσαρμοστεί στη χάραξη της υφιστάμενης.

Εως και σήμερα η σύνδεση του Λεφοκάστρου με τον Κάλαμο πραγματοποιείται μέσω των οδών Λεφόκαστρο – Αργαλαστή, μήκους περίπου 8,30 χλμ. και Αργαλαστή – Κάλαμος, μήκους περίπου 6,60 χλμ. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου 14,90 χλμ.

Με την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου η σύνδεση των οικισμών θα γίνεται από τα οδικά τμήματα, συνολικού μήκους 6,2 χλμ.:

-Ασφαλτοστρωμένη οδός: Λεφόκαστρο – Διασταύρωση με αγροτική οδό προς Κάλαμο, μήκους περίπου 3,0 χλμ.

-Αγροτική οδός προς Κάλαμο, μήκους περίπου 3,2 χλμ. η οποία αποτελεί το αντικείμενο του έργου.

Το έργο αναμένεται να διευκολύνει τη μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών, να μειώσει τον χρόνο και να λύσει το πρόβλημα πρόσβασης των αγροτών στα κτήματά τους.

Σημειώνεται ότι μετά την τελετή παραλαβής του έργου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου, προεδρεύοντος του κ. Πέτσα, ο οποίος θα ενημερωθεί από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικό για τα ζητήματα του Δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου