ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή πηλιορείτικης κουζίνας

γιορτή-πηλιορείτικης-κουζίνας-885255

Η πηλιορείτικη γαστρονομία από σήμερα και για ένα διήμερο θα έχει την τιμητική της στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στη Θεσσαλία, που είναι η Φάρμα Καραΐσκου στην Πορταριά Πηλίου.

Στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις από τους χώρους του Φεστιβάλ πέρασαν 5.000 επισκέπτες, είδαν τις εκθέσεις, αγόρασαν προϊόντα, παρακολούθησαν τις ομιλίες, συμμετείχαν στις οινογνωσίες και γευσιγνωσίες, στις πεζοπορίες και στις μουσικές.

Ετσι και φέτος, η «καρδιά» του Πηλίου θα «χτυπά» στη Φάρμα Καραΐσκου, σ΄ ένα πλούσιο φεστιβάλ με σκοπό την ανάδειξη της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, πλαισιωμένο όπως πάντα και με σημαντικές πολιτιστικές και περιπατητικές αναφορές.

Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από όλο το Πήλιο, συνταγές και μυστικά μαγειρικής, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας θα συνθέτουν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής.

Αναφερόμενος στη διοργάνωση ο Νικόλας Σαρούκος, προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεώρησης και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού επισημαίνει: «Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου, μια διοργάνωση που πλέον έχει αγκαλιαστεί από το κοινό, καθώς και από τον τουριστικό κλάδο όχι μόνον της Μαγνησίας, αλλά και όλης της Θεσσαλίας, ανεβάζει ταχύτητες, προκειμένου να επικυρώσει τη σημαντικότητα που έχει ο αγροτικός και διατροφικός τομέας στη δημιουργία ενός τουριστικού προϊόντος με ιδιαίτερα διαπιστευτήρια, με βάσεις στην αειφορία και στην απόλυτη ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του τόπου.

Αυτή τη φορά, ο ετήσιος θεσμός, που μετατρέπεται σιγά – σιγά σε σημείο αναφοράς για την ενίσχυση της μοναδικότητας του Πηλίου ως υποδειγματικού αγροτουριστικού προορισμού, έρχεται να ενισχυθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, υπό τη αιγίδα του οποίου έχει τεθεί ένα διήμερο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και παραδοσιακό ηχόχρωμα.

Ο ΕΟΤ είναι πάντοτε σύμμαχος και αρωγός σε πρωτοβουλίες, που ενισχύουν τις αστείρευτες δυνατότητες που έχει η χώρα μας σε ένα τουριστικό πεδίο που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους και συνοδοιπόρους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτήν την εξέλιξη, καθώς επιβεβαιώνεται η εξαιρετική προσπάθεια που έχει γίνει από τους διοργανωτές σε επίπεδο προβολής και ενίσχυσης της φήμης του προορισμού. Ως Διεύθυνση Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού θα είμαστε σύντομα στην ακόμη πιο ευχάριστη θέση να υποδεχθούμε στην τουριστική οικογένεια επιπλέον αγροτουριστικές μονάδες, πιστοποιημένα επισκέψιμα ελαιουργεία, οινοποιεία, ακόμη και τυροκομεία, που θα ενισχύσουν την επέκταση της επισκεψιμότητας σε συνδυασμό με την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου