ΤΟΠΙΚΑ

Στο Μουσικό Σχολείο Βόλου ο διεθνής διαιτητής Χάρης Καρακατσούνης

στο-μουσικό-σχολείο-βόλου-ο-διεθνής-δι-885988

Προσκεκλημένος του Μουσικού Σχολείου Βόλου ήταν ο διεθνής διαιτητής του μπάσκετ Χάρης Καρακατσούνης στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που γιορτάστηκε χθες.

Ο Χάρης Καρακατσούνης μίλησε στους μαθητές του σχολείου, τους έδειξε βίντεο, απάντησε στις διάφορες ερωτήσεις τους, τους μετέδωσε τον ενθουσιασμό και το πάθος του και προσφέρθηκε να διαιτητεύσει στον αγώνα μπάσκετ που διεξήχθη στο σχολείο μεταξύ των μαθητών.

Ο Σταύρος Δουβής, παλαίμαχος διεθνής διαιτητής μπάσκετ και επίτιμος καθηγητής πανεπιστημίου, έστειλε το δικό του μήνυμα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και αναφέρει χαρακτηριστικά: «ένα σχολείο που κατά τεκμήριο υπηρετεί τον Πολιτισμό, βραβεύει έναν άνθρωπο του Αθλητισμού. Πολιτισμός και Αθλητισμός σήμερα βαδίζουν χέρι-χέρι. Τι Τεράστιο Μήνυμα! Ο Χάρης Καρακατσούνης άρχισε πολύ νέος την καριέρα του ως αθλητής του Μαγνησιακού και έπαιζε μπάσκετ έως το 1993. Παράλληλα το 1989 έγινε διαιτητής, αρχικά τοπικών κατηγοριών, το 1999 έγινε διαιτητής Α΄ εθνικής κατηγορίας και το 2005 επάξια ονομάστηκε διεθνής διαιτητης FIBA. Ο συμπολίτης σας διακρίθηκε σ’ αυτό το δύσκολο χώρο, έπαιξε μεγάλα παιχνίδια και τελικούς αγώνες στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη προχώρησε παίζοντας πολλούς αγώνες και τελείωσε την καριέρα του με έναν μεγάλο τελικό! Ο Χάρης τίμησε την Ελληνική Διαιτησία με τη σοβαρότητα, το ήθος και την ικανότητά του. Το όνομά του κατεγράφη στους κορυφαίους αυτού του χώρο».

Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Αρετή Τζανετοπούλου επισημαίνει: «Μια ιδιαίτερη στιγμή για το σχολείο ήταν η σημερινή μέρα που τιμήθηκε ο διεθνής διαιτητής του μπάσκετ Χάρης Καρακατσούνης. Ο Βολιώτης διαιτητής με τη διεθνή καριέρα δίδαξε σε όλους μας ήθος, αξίες, σεμνότητα, επαγγελματισμό και αφοσίωση. Το «μήνυμά» του ήταν σαφές: Τις ψηλές κορυφές τις βρίσκουμε μέσα μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου