ΤΟΠΙΚΑ

Τα επενδυτικά προγράμματα του κόστισαν 90.000 ευρώ – Μεγάλη απάτη σε βάρος ηλικιωμένου

τα-επενδυτικά-προγράμματα-του-κόστισ-887244

Θύμα απάτης έπεσε συνταξιούχος στον Βόλο, ο οποίος έχασε ποσό ύψους 90.000 ευρώ μετά από επικοινωνία με άγνωστο άνδρα για δήθεν επενδυτικά προγράμματα, που θα αβγάτιζαν τα χρήματά του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας έπεσε σε καλοστημένη παγίδα επιτήδειου, που τον προσέγγισε τηλεφωνικά το 2020, όταν η πανδημία του κορονοϊού ήταν στην έναρξη και ίσχυαν μέτρα απαγόρευσης, και τον έπεισε να επενδύσει τις οικονομίες του.

Ο συνταξιούχος επικοινωνούσε με τον υποτιθέμενο επενδυτή τηλεφωνικά νομίζοντας ότι αυτό συνέβαινε λόγω των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού και κατά διαστήματα κατέθεσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Ο επιτήδειος τον ενημέρωνε για υποτιθέμενα κέρδη καταφέρνοντας να πείθει με αυτόν τον τρόπο τον ηλικιωμένο να κάνει και άλλες επενδύσεις χρημάτων, μέχρι που ο τελευταίος κατέβαλε το προαναφερόμενο ποσό.

Η επικοινωνία για τα επενδυτικά προγράμματα συνεχιζόταν μέχρι και πριν από λίγο καιρό στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε ο συνταξιούχος αποφάσισε να ζητήσει από τον απατεώνα να του κάνει απολογισμό των κερδών του.

Ο επιτήδειος έκλεισε στη συνέχεια το κινητό του τηλέφωνο και δεν απάντησε ποτέ ξανά στις επανειλημμένες κλήσεις του ηλικιωμένου. Προφανώς αντιλήφθηκε πως ο συνταξιούχος άρχισε να υποψιάζεται τι συνέβαινε και εξαφανίστηκε.

Βλέποντες τις μέρες να περνούν ο παθών απευθύνθηκε στις αρχές και ζήτησε βοήθεια. Εχασε όλες τις οικονομίες του, ενώ υποτίθεται ότι θα έβγαζε χρήματα. Είναι σε απελπιστική κατάσταση και ζητεί από τις αρχές εντοπισμό του υπαιτίου και παραδειγματική τιμωρία.

Αμεσα η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη διαλεύκανση της απάτης και τον εντοπισμό του δράστη, ώστε να λογοδοτήσει στις αρχές.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί ποιος είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου, από το οποίο γίνονταν οι κλήσεις στον παθόντα.

Ο δράστης φαίνεται να τηλεφωνούσε από το εσωτερικό και είναι Ελληνας.

Η έρευνα των δικαστικών αρχών είναι υπό πλήρη εξέλιξη και στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν καταθέσεις και στη δικογραφία της υπόθεσης θα επισυναφθεί κάθε χρήσιμο στοιχείο.

Επισημαίνεται ότι ο επιτήδειος δεν αποκλείεται να εξαπάτησε και άλλους Βολιώτες με υποτιθέμενα επενδυτικά προγράμματα.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου