ΤΟΠΙΚΑ

Διάλυση αρραβώνα με αποζημίωση… 50.000€

διάλυση-αρραβώνα-με-αποζημίωση-50-000e-887508

Πρωτοφανής συμφωνία για διάλυση αρραβώνα με παχυλή αποζημίωση, ύψους 50.000 ευρώ, επιτεύχθηκε στον οικισμό Ρομά Αλιβερίου της Νέας Ιωνίας, η οποία μάλιστα, καταγράφηκε σε βίντεο, ώστε να μην υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία για τη συναίνεση των μαρτύρων και την ειρηνική επίλυση της διαφοράς μεταξύ των οικογενειών δύο νεαρών.

Αρραβωνιασμένο ζευγάρι δεν μπορούσε να είναι πλέον μαζί και έτσι οι δυο οικογένειες συμφώνησαν μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες στη λύση του δεσμού των παιδιών τους, παρουσία διαμεσολαβητή, αδιαμφισβήτητου κύρους, που επισκέφτηκε το Αλιβέρι προχθές από τη Λάρισα γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η συμφωνία έγινε στον δρόμο στη γειτονιά του ζευγαριού με τον διαπραγματευτή να ανακοινώνει τους όρους και να ζητεί συναίνεση από τις δύο πλευρές. Την εκτέλεση παρακολουθούσαν όλοι οι συγγενείς, από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, μέχρι μικρά παιδιά, επίσης με ζωηρό ενδιαφέρον.

Η οικογένεια του αγοριού δέχτηκε να αποζημιώσει την οικογένεια του κοριτσιού με το προαναφερόμενο ποσό παρουσία πλήθους μαρτύρων του ειρηνικού χωρισμού.

O διαμεσολαβητής εξήγησε ότι το ζευγάρι, ηλικίας 14 ετών το κορίτσι και 17 ετών το αγόρι, δεν μπορεί να είναι πλέον μαζί και αναζητήθηκε τρόπος για λύση της σχέσης χωρίς προστριβές και προβλήματα μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους όρους της διαπραγμάτευσης, κάλεσε την οικογένεια του αγοριού να συναινέσει για την αποζημίωση και την οικογένεια του κοριτσιού να την αποδεχτεί και η πληρωμή έγινε επιτόπου σε μετρητά που δόθηκαν από χέρι σε χέρι παρουσία όλων.

Ο διαπραγματευτής ανακοίνωσε παράλληλα ότι το κορίτσι είναι πλέον ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει και να παντρευτεί όποιον θέλει και το αγόρι το ίδιο, να βρει όποια νύφη θέλει, με τις οικογένειές τους να διατυπώνουν σύμφωνη γνώμη.

«Από σήμερα οι δρόμοι τους είναι ανοιχτοί. Δεν τους πειράζει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διαπραγματευτής έχοντας τη συγκατάθεση των γονιών. «Οι νέοι τελειώνουν εδώ αγαπημένα και είμαστε πάλι αδέρφια», σημείωσε.

Με αυτό τον τρόπο τελείωσαν οι προστριβές και έριδες μεταξύ των οικογενειών, οι οποίες μπορούν να συνυπάρχουν πλέον στον καταυλισμό χωρίς προβλήματα, με τους δύο νέους να είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Το βίντεο ανέβηκε στη συνέχεια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Επισημαίνεται ότι οι γυναίκες Ρομά παντρεύονται σε πολύ νεαρή ηλικία, ενώ ακόμη είναι ανήλικες, θα μπορούσε να πει κανείς παιδιά.

Ετσι παλιό έθιμο του καταυλισμού θέλει τις οικογένειες των γαμπρών να αποζημιώνουν τις νύφες, όταν διαλύονται οι αρραβώνες. Βεβαίως το ποσό της αποζημίωσης ποικίλλει ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια της κάθε οικογένειας και τις διεκδικήσεις.

Μπορεί να είναι από μικρά ποσά έως αρκετά υψηλά, όπως στην προκείμενη περίπτωση, που προφανώς αφορά σε οικογένειες με οικονομική δύναμη στην περιοχή.

Το ψηφιακό υλικό της καταγραφείσας συμφωνίας στη συνέχεια ανέβηκε στο TikTok.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου