ΤΟΠΙΚΑ

Γιος έπιασε τη μάνα του από το λαιμό και την απείλησε ότι θα την κάψει ζωντανή

γιος-έπιασε-τη-μάνα-του-από-το-λαιμό-και-887524

Απερίγραπτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου σημειώθηκε προχθές το βράδυ με πρωταγωνιστή ημεδαπό άνδρα, ηλικίας 44 ετών, ο οποίος απείλησε την 72χρονη μητέρα του ότι θα την κάψει και την έπιασε από τον λαιμό.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταγγελία, οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου χθες και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής απειλής και της εξύβρισης.

Η μητέρα του φέρεται να κατέθεσε στις αρχές ότι του έδωσε πριν μερικές μέρες 1.300 ευρώ, αλλά εκείνος ήθελε να του δώσει άλλα 500 ευρώ για να τζογάρει και επειδή δεν του τα έδινε, την απείλησε και την εξύβρισε.

Από την πλευρά του ο 44χρονος, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, ισχυρίζεται ότι η μητέρα του τού χρωστά χρήματα από την εργασία του στο κατάστημά τους το καλοκαίρι και θέλει τα λεφτά του.

Επιπλέον ισχυρίζεται ότι η μητέρα του χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφασίστηκε τελικά μάνα και γιος να προσπαθήσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους με ποινική διαμεσολάβηση μετά από προτροπές του δικαστηρίου, σε μία προσπάθεια για οικογενειακή ειρήνη και να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Η μητέρα του έλεγε ότι θέλει να είναι καλά ο γιος της, ενώ ο κατηγορούμενος ότι θέλει να φύγει και εκείνη δεν τον αφήνει.

Τελικά, το Αυτόφωρο αναβλήθηκε για τις 11 Οκτωβρίου, με το δικαστήριο να επισημαίνει στον κατηγορούμενο, ότι εάν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων και την παρακολούθηση σχετικού προγράμματος, τότε η δίκη θα γίνει κανονικά.

Πάντως, μετά την αναβολή η παθούσα κρατήθηκε, καθώς ο 44χρονος υπέβαλε αίτημα για ακούσιο εγκλεισμό της. Η ηλικιωμένη γυναίκα οδηγήθηκε από αστυνομικούς στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και εξετάστηκε από γιατρούς με εισαγγελική παραγγελία. Εντούτοις, κρίθηκε ότι δεν χρήζει ακούσιου περιορισμού σε ψυχιατρική κλινική και μετά την εξέτασή της αφέθηκε ελεύθερη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου