ΤΟΠΙΚΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Βόλο

η-ολυμπιακή-φλόγα-στο-βόλο-295971

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχθηκε χθες στις 5 το απόγευμα η πόλη του Βόλου στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012», μεταφέροντας το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Οι Λαμπαδηδρόμοι, κρατώντας το κατεξοχήν σύμβολο της Ολυμπιακής Ιδέας και ακολουθώντας την ειδική διαδρομή που είχε καταρτιστεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ολυμπιακή Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας μετέφεραν τη Φλόγα μέσω των οδών Σταδίου – Πολυμέρη – Δημητριάδος. Στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Σόλωνος έγινε η παράδοση της Φλόγας από τον προτελευταίο στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, ο οποίος έφτασε στην πλατεία Τάσσου μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου και άναψε το βωμό που είχε τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα. Οι εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν τη Φλόγα μέχρι το Δημαρχείο ήταν οι Γ. Γαλογαύρος, Ιγν. Γελαγώτης, Βασ. Ηλιόπουλος, Χρ. Καρκαλιάς, Ευδοξία Κονδράκη και Σπ. Λάκκας, ο οποίος και άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα στο βωμό που είχε στηθεί μπροστά από το Δημαρχείο. Μετά την εκδήλωση στο Δημαρχείο οι Νεκτ. Λελούδης και Θεοδώρα Μούτσιου μετέφεραν τη Φλόγα μέχρι την έξοδο της πόλης στη διασταύρωση Λαρίσης – Αθηνών, προκειμένου να συνεχίσει την πορεία της προς την Κεντρική Ελλάδα.

Η τελετή ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των εθνικών ύμνων της Μεγ. Βρετανίας και της Ελλάδος. Ο λόγος

δόθηκε στο Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Σήμερα η πόλη του Βόλου γνωρίζει, για μια ακόμη φορά, μεγάλη τιμή: Με την ευκαιρία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012», η πόλη υποδέχεται και φιλοξενεί για λίγες ώρες την Ιερή Ολυμπιακή Φλόγα, το οικουμενικό σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, το κορυφαίο σύμβολο που φωτίζει διαχρονικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα οι Βολιώτες έχουμε την ευκαιρία, μετά τους Ολυμπιακούς του 2004, τους Χειμερινούς του Τορίνο του 2006, του Πεκίνου του 2008, τους Χειμερινούς του Βανκούβερ του 2010, να ξαναζήσουμε αυτή τη στιγμή και να ξαναβρούμε το νήμα με τα ιδανικά που ο Ολυμπισμός διακηρύσσει: την Ειρήνη, το Ευ αγωνίζεσθαι, την Αλληλεγγύη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να χωρίζει τους λαούς του πλανήτη. Ότι πρέπει όλοι να διδαχθούμε από τα μηνύματα, τις πανανθρώπινες αξίες και τα πραγματικά ιδεώδη του Ολυμπισμού, που τόσο το έχουμε ανάγκη σε εποχή βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης. Αυτές οι αξίες και αυτά τα ιδεώδη είναι που θέλουμε να γίνουν βίωμα και τρόπος ζωής για τους νέους μας.

Από το Βόλο, την πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού, την πόλη των δημοκρατικών αγώνων, των ριζοσπαστικών ιδεών και των ανοιχτών οριζόντων, στέλνουμε σήμερα και εμείς το δικό μας μήνυμα Ειρήνης, Αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των Λαών, πιστοί σε όσα ο Ολυμπισμός πρεσβεύει. Από την πόλη μας, το Βόλο, στέλνουμε το μήνυμα ότι οι Έλληνες, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, υπερασπιζόμενοι την εθνική μας αξιοπρέπεια, διεκδικούμε από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα το σεβασμό που δικαιούμαστε.

Καλωσορίζουμε λοιπόν και στη δική μας πόλη, το Βόλο, που είναι πόλη Ολυμπιονικών, την Ολυμπιακή Φλόγα, με το βαρύ ιστορικό και πολιτισμικό της φορτίο, καθώς και τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.»

Απευθυνόμενος στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους ο κ. Σκοτινιώτης είπε: «Αποτελεί μοναδική εμπειρία και ξεχωριστή τιμή για σας η ευκαιρία που είχατε να κρατήσετε στα χέρια σας τη Φλόγα της Ελπίδας. Ήταν μια τιμή που την δικαιούστε, για την ανεκτίμητη προσφορά σας εθελοντικό κίνημα του Δήμου μας. Γιατί, όπως πολλές φορές έχουμε πει, ο εθελοντισμός είναι πρόοδος, είναι πολιτισμός, είναι έκφραση, είναι τρόπος ζωής. Γιατί ο εθελοντισμός ενσαρκώνει κατεξοχήν τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος τη Ολυμπιακής Επιτροπής και της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Ι. Καρράς είπε μεταξύ άλλων ότι η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Λονδίνου δίνει το σύνθημα αγάπης, ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών και πρόσθεσε ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

Ο κ. Καρράς διευκρίνισε επίσης ότι για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας σε ολόκληρη τη χώρα δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ, καθώς όλα τα έξοδα καλύφθηκαν από χορηγίες.

Επίσης ο κ. Καρράς μίλησε και για τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους του Βόλου, τονίζοντας πως ο εθελοντισμός θα πρέπει να γίνει βίωμα όλων μας για να ξεπεραστεί η δύσκολη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στους Ολυμπιονίκες αθλητές του Βόλου Βασ. Πολύμερο και Νικ. Σκιαθίτη, καθώς και σε όλους τους άλλους μεγάλους αθλητές της Μαγνησίας.

Τέλος οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Καρράς αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ενώ όσοι Βολιώτες βρέθηκαν χθες στην πλατεία Τάσσου είχαν την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να υποδεχθούν στην πόλη το οικουμενικό σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας, της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου