ΤΟΠΙΚΑ

«Διαμάντι» σε κωπηλασία και μαθήματα η Σοφία Δαλίδου

διαμάντι-σε-κωπηλασία-και-μαθήματα-888413

Προγραμματισμός είναι η λέξη – κλειδί στη δύσκολη εξίσωση του πρωταθλητισμού, παράλληλα με τις υψηλές επιδόσεις στα σχολικά μαθήματα. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας της χρυσής παγκόσμιας πρωταθλήτριας κωπηλασίας και μαθήτριας της γ’ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Σοφίας Δαλίδου, όπως η ίδια αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στο σχολείο της.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε με αφορμή το γεγονός ότι η Σοφία Δαλίδου προτάθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών ως υποψήφια για βράβευση με το Βραβείο Piotr Nurowski 2022, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο Ευρωπαίο νέο αθλητή – αθλήτρια. Η μαθήτρια κατέκτησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ και δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο το καλοκαίρι στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υποψηφιότητα της Σοφίας Δαλίδου υπερθεμάτισε με επιστολή του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος πρόσφατα μάλιστα είχε τιμήσει τη Βολιώτισσα πρωταθλήτρια σε εκδήλωση στα γραφεία της Δ.Δ.Ε.

Σε δηλώσεις της η Σοφία Δαλίδου αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας της. «Ολα είναι ζήτημα σωστού προγραμματισμού τόσο στα μαθήματα, όσο και στις προπονήσεις. Την περασμένη χρονιά κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια για να συνδυάσω και τα δύο», ανέφερε η παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η ίδια ευχαρίστησε τόσο τον προπονητή της, όσο και τους γονείς της, που όπως είπε ήταν πάντα δίπλα της, ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολή του σχολείου της και του διευθυντή της, που τη βοήθησαν να έχει ευέλικτο πρόγραμμα για να ανταποκρίνεται στις προπονήσεις της.

Ο προπονητής της Σοφίας Δαλίδου Σίμος Σάμιος χαρακτήρισε τη νεαρή πρωταθλήτρια «διαμάντι». «Είναι ένα πραγματικό διαμάντι τόσο αγωνιστικά, όσο και σε επίπεδο χαρακτήρα», είπε ο κ. Σάμιος ο οποίος αναφέρθηκε και στον ρόλο της εκπαιδευτικής κοινότητας η οποία στήριξε με τη στάση της την παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ο διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου Νίκος Ιωαννίδης μίλησε για μία άριστη μαθήτρια, για την οποία δεν αποτέλεσαν δίλημμα ο πρωταθλητισμός και οι σχολικές επιδόσεις. «Η Σοφία Δαλίδου κατάφερε με τον προγραμματισμό, τη θέληση και το ήθος της να λύσει τη δύσκολη αυτή εξίσωση και να είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και ταυτόχρονα άριστη μαθήτρια», είπε ο κ. Ιωαννίδης. Μάλιστα ο ίδιος παρουσίασε ένα ακόμη «διαμάντι» του σχολείου του, την Ελένη Φράγκου, η οποία διακρίθηκε στη συγχρονισμένη κολύμβηση σε παγκόσμιο επίπεδο, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και όπως ανέφερε ξεχωρίζει επίσης για το ήθος της και την παρουσία της στα σχολικά μαθήματα.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας Σταμάτης Μπένης τόνισε ότι τόσο η Σοφία Δαλίδου, όσο και η Ελένη Φράγκου αποτελούν αποδείξεις ότι μπορούν να συνδυαστούν οι υψηλές μαθητές επιδόσεις με τον πρωταθλητισμό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου