Κόμματα πίσω από τις μαθητικές καταλήψεις;

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-29, 09:52:40
Πάνω από μία εβδομάδα κλειστό το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας εξαιτίας των μαθητικών καταλήψεων
Κόμματα πίσω από τις μαθητικές καταλήψεις;

Ζήτημα υποκίνησης μαθητικών καταλήψεων από κόμματα θέτει ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Δημήτρης Κόκκινος, με φόντο το κλειστό επί μία και πλέον εβδομάδα σχολείο. Χθες, με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα, καλώντας «τα κόμματα να αποφασίσουν ότι το σχολείο δεν είναι πεδίο για να κάνουν πολιτική γυμναστική», ενώ προ των ευθυνών τους έθεσε και τους γονείς μαθητών, τους οποίους κάλεσε χθες σε νέα συνάντηση.

Το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας λειτούργησε μόνο την πρώτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς μετά τον Αγιασμό και από την προηγούμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου (με εξαίρεση την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου) βρίσκεται υπό κατάληψη. Τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά μέσω Webex, καθώς μειονότητα των 10-15 μαθητών του σχολείου, που δεν είναι καν εκλεγμένοι στα περσινά μαθητικά συμβούλια, συνεχίζει να κρατά τα λουκέτα κλειδωμένα.

«Ο,τι ώρα και να πάω στο σχολείο, στις έξι το πρωί, στις επτά, υπάρχουν 10-15 μαθητές, που έχουν φροντίσει να βάλουν κλειδαριές σε όλες τις πόρτες εισόδου. Στην πρόσκληση δε για διάλογο δεν υπάρχει κανένα σημείο συνεννόησης. Τα προβλήματα όμως δεν λύνονται με τα σχολεία κλειστά. Πρέπει να ανοίξει το σχολείο, να λειτουργήσει, να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη των νέων μαθητικών συμβουλίων και να υπάρχουν εκπρόσωποι των μαθητών, που θα θέτουν τους προβληματισμούς των μαθητών. Αυτή τη στιγμή όλα είναι προσχηματικά», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Δημήτρης Κόκκινος και αναφέρθηκε σε ένα από τα νέα… αιτήματα της κατάληψης, που είναι… η μη απομάκρυνση των μαθητών από τους διαδρόμους στους ορόφους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Κόκκινος φρόντισε να ενημερώσει με επείγουσα επιστολή του τους γονείς για τα όσα γίνονται στο σχολείο. Ακολούθησε και δεύτερη επιστολή, ενώ συγκάλεσε και σχολικό συμβούλιο. Χθες, κάλεσε εκ νέου τους γονείς σε ενημέρωση. «Υπάρχουν μαθητές αυτή τη στιγμή, που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου. Είναι κατάσταση αυτή; Να είναι όμηρος το σχολείο;», ξέσπασε ο κ. Κόκκινος.

Ο ίδιος έθεσε πολιτικό ζήτημα και μίλησε για κόμματα πίσω από τις καταλήψεις. «Πώς γίνεται κάθε χρόνο μέχρι τα Χριστούγεννα να υπάρχουν καταλήψεις και μετά η κατάσταση να ηρεμεί; Υπάρχει πολιτικό ζήτημα. Ολα τα κόμματα θα πρέπει να συμφωνήσουν να μείνουν εκτός σχολείων. Τα κόμματα θα πρέπει να αποφασίσουν ότι το σχολείο δεν είναι πεδίο για να κάνουν γυμναστική», δήλωσε.

 

Αλλες δύο καταλήψεις και αίτημα για… ελαστικότητα στις απουσίες

Εκτός από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, σε κατάληψη βρέθηκαν χθες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το 5ο και το 7ο Γενικά Λύκεια Βόλου.

Μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου, να υπάρχει ελαστικότητα στις απουσίες των μαθητών. Οι ίδιοι ζητούν γυμναστή, να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων, ενώ υποστηρίζουν ότι τοίχος του σχολείου είναι ετοιμόρροπος και οι πόρτες των τουαλετών παρουσιάζουν πρόβλημα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=