Πληρωμές από την ερχόμενη εβδομάδα για το ΑΝΑΣΑ ΙΙ

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-29, 09:45:58
Από τη συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα Ανάσα 2 και τις εγκριτικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν, βάσει των οποίων θα ξεκινήσουν οι πληρωμές την ερχόμενη εβδομάδα
Πληρωμές από την ερχόμενη εβδομάδα για το ΑΝΑΣΑ ΙΙ

Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων επαγγελματιών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Ανάσα 2 και περιμένουν εναγωνίως να πληρωθούν, ώστε να αποκτήσουν μία στοιχειώδη ρευστότητα, έδωσε χθες η δημοσιοποίηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΦΕΠΑΕ) που εδρεύει στον Βόλο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον επικεφαλής του φορέα Απόστολο Παπαδούλη ανακοίνωσαν ότι την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα και θα πληρωθούν οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Στη Μαγνησία εντάχθηκαν 3.223 επιχειρήσεις. Για να δουν το χρώμα του χρήματος, θα πρέπει μόλις ανοίξει η πλατφόρμα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Θα γίνει ο έλεγχος και θα ξεκινήσουν οι πληρωμές. Εκείνοι που υποβάλλουν άρτια και χωρίς λάθη τα απαιτούμενα παραστατικά θα πληρωθούν τάχιστα, διαβεβαίωσαν οι κ.κ. Αγοραστός και Παπαδούλης.

 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αντιλαμβανόμενη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις, έχει στρατηγικά δημιουργήσει το πρόγραμμα Ανάσα.

Το Ανάσα 1 είχε προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ και το Ανάσα 2 έχει προϋπολογισμό 23,5 εκατ. ευρώ. Σε συνεργασία με την ΑΕΔΕΠ η περιφέρεια πέτυχε γρήγορα, δίκαια και σωστά αποτελέσματα. Το Ανάσα δίνει από 2.000 έως 7.000 ευρώ. Σημαντική επίσης ήταν η συνεργασία με τους δήμους που εκχώρησαν στην περιφέρεια και την ΑΕΔΕΠ τη διαδικασία να ενταχθούν επιπλέον επιχειρήσεις μέσα στον ιστό της βιώσιμης αστικής ανάπλασης, όπως είχε οριοθετηθεί σε κάθε δήμο», δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

Για την περίπτωση του δήμου Βόλου χωροταξικά αυτή η περιοχή παρέμβασης που είχε ανακοινωθεί εξαρχής στην πρόσκληση ενδιαφέροντος και υποδείχτηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, περιλαμβάνει τη συνοικία των Παλαιών, τμήματα της Ν. Ιωνίας, τη Νεάπολη και από Κασσαβέτη μέχρι Αναλήψεως. Συνολικά ωφελούμενες είναι 426 επιχειρήσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου δόθηκαν στοιχεία και για τις υπόλοιπες πόλεις. Στη Λάρισα εντάχθηκαν 1.892 επιχειρήσεις, 1.181 στην Καρδίτσα και 1.540 στα Τρίκαλα που θα μοιραστούν μαζί με τη Μαγνησία συνολικά 23,5 εκ. ευρώ, συν 1,5 εκατ. ευρώ στον δήμο Βόλου, 1 εκατ. ευρώ στον δήμο Τρικάλων και 1 εκατ. ευρώ στον δήμο Καρδίτσας, αποκλειστικά για επιχειρήσεις εντός της χωρικής έκτασης των Προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=