ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός Ξενώνα Αστέγων ο 60χρονος οικοδόμος, λόγω ψυχικών προβλημάτων

εκτός-ξενώνα-αστέγων-ο-60χρονος-οικοδόμ-888904

Γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου είναι η κατάσταση του 60χρονου οικοδόμου, ο οποίος είναι άστεγος εδώ και πολλούς μήνες, όπως με το χθεσινό πρωτοσέλιδό του ανάδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Ο εξαθλιωμένος άνδρας, ο οποίος κοιμάται κάτω από σκαλωσιές σε υπό ανακατασκευή κτίριο απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδας, πλέον των άλλων θεμάτων που αντιμετωπίζει έχει και ψυχικά προβλήματα, που καθιστούν αδύνατη τη φιλοξενία του στον Ξενώνα Βόλου. Εντούτοις, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες έχουν ενημερώσει την 5η ΥΠΕ, που είναι η αρμόδια να παρέμβει.

Ο ταλαιπωρημένος άνδρας μένει στον δρόμο ολόκληρο το καλοκαίρι χωρίς να έχει καμία απολύτως φροντίδα από το συγγενικό του περιβάλλον ή τις τοπικές αρχές. Του έκαναν έξωση από το σπίτι λόγω οφειλών και έκτοτε έχει μείνει μόνος, χωρίς κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, χωρίς βοήθεια.

Εγινε αντιληπτός από πολίτη του Βόλου την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Μιλώντας ο πολίτης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε ότι περνούσε από το σημείο και άκουσε θόρυβο, που παρέπεμπε σε ζώο που ξεψυχά. Πλησίασε στις σκαλωσιές για να δει τι συμβαίνει και τότε αντίκρισε έκπληκτος έναν άνθρωπο να κοιμάται και να βαριανασαίνει.

Μόνο ένα μικρό μαξιλάρι, που το τοποθετηθεί σε πλατύσκαλο για να κοιμάται, τα παπούτσια του και λιγοστά ρούχα είναι τα υπάρχοντα του εξαθλιωμένου πολίτη, ο οποίος μετρά πλέον μήνες στον δρόμο και είναι εμφανώς ταλαιπωρημένος.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τα χαρτιά του 60χρονου και όλα τα απαραίτητα έγγραφα είναι έτοιμα, ώστε να μπορέσει να φιλοξενηθεί από δομή που να είναι κατάλληλη για την κατάστασή του. Ο φάκελός του αναμένεται να αξιολογηθεί από Επιτροπή της 5ης ΥΠΕ, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Θερμή παράκληση οικείων του προσώπων είναι να γίνει κάτι το συντομότερο δυνατόν, καθώς πλέον ο άστεγος είναι πολύ ταλαιπωρημένος, καταρρακωμένος ψυχολογικά και η υγεία του λόγω της έλλειψης ατομικής υγιεινής και φροντίδας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο 60χρονος είναι άνεργος και έμενε με την υπερήλικη μητέρα του, η οποία λόγω των προβλημάτων υγείας μεταφέρθηκε στο Γηροκομείο Βόλου και έκτοτε έμεινε μόνος.

Χωρίς εργασία όμως άρχισαν γρήγορα να συσσωρεύονται οφειλές από απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς ρεύματος και νερού, μέχρι που μοιραία τον απομάκρυναν από την οικία του.

Επαγγελματίες της περιοχής ανέφεραν πως πρόκειται για ήσυχο άνθρωπο, που δεν ενοχλεί ποτέ κανέναν, ο οποίος περιφέρεται στο κέντρο του δρόμου και το βράδυ κοιμάται κάτω από τις σκαλωσιές του υπό ανακατασκευή κτιρίου, σε μέρος που είναι σκοτεινό και μακριά από τα φώτα της πόλης. Αν δεν δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημά του, θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου