ΤΟΠΙΚΑ

Aντίθετος ο Αγοραστός στο LNG

aντίθετος-ο-αγοραστός-στο-lng-889072

Kατηγορηματικά αντίθετος δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην προοπτική να κατασκευαστεί πλωτός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό Κόλπο.

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης τύπου για το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ 2» και ενόψει της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου όπου κατατέθηκε σχετική επερώτηση, ο κ. Αγοραστός όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: «Το είπαμε ξεκάθαρα στις 14 Απριλίου 2022, το επαναλαμβάνουμε και τώρα. Ο πλωτός σταθμός που σχεδιάζεται να γίνει έξω από το λιμάνι του Βόλου είναι κοντά στις ακτές, θα ανεβάζει τη θερμοκρασία της θάλασσας και γενικά υπάρχουν συνέπειες. Είναι κατηγορηματικό το όχι μας. Υπήρξε μια ολόκληρη διαδικασία να φτάσουμε σ’ αυτό και είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι».

Ο κ. Αγοραστός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία, αν προχωρήσουν έργα, όπως της Μεσοχώρας και στη Συκιά. «Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να γίνουν ενεργειακά αυτόνομοι. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε αυτάρκεις με δικά μας μέσα. Να προχωρήσουν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια στη Μεσοχώρα και στη Συκιά. Για αυτό παλεύουμε και έτσι θα συνεχίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου