ΤΟΠΙΚΑ

Σωρεία αντιδράσεων για το λιμάνι του Πλατανιά

σωρεία-αντιδράσεων-για-το-λιμάνι-του-π-889126

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του συλλόγου «Σηπιάδα» και της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας με φόντο την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου Πλατανιά.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ως εκπρόσωποι του Συλλόγου οι Γιώργος Τσαμασφύρης και ο ομότιμος καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και ο δικηγόρος Σταμάτης Παπαγγελής, εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη, λέγοντας ότι «η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων περιλαμβάνει 35 απάτες, καθώς μεταξύ άλλων ψευδώς αναφέρεται πως στην ανατολική ακτή δεν υπάρχει οικιστικός ιστός, καταστήματα και πλαζ, αφού το 72% των καταστημάτων του Πλατανιά βρίσκονται στην ανατολική ακτή».

Υπαινίχθηκαν επίσης ότι απώτερος στόχος του έργου δεν είναι η εξυπηρέτηση των αλιέων, αλλά η μετατροπή του αλιευτικού καταφυγίου σε εμπορικό- επιβατικό λιμάνι.

«Το έργο θα γίνει για το καλό των κατοίκων και των ψαράδων της περιοχής και δημοπρατείται σύντομα», απάντησε λίγο αργότερα από τον Βόλο όπου βρέθηκε για άλλο θέμα, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπενθυμίζοντας ότι και η δικαιοσύνη (ΣτΕ) έχει αποφανθεί θετικά υπέρ της μελέτης, όπως και όλες οι αρμόδιες επιτροπές.

Η κ. Κολυνδρίνη σχολιάζοντας τα «περί απατών» επισήμανε ότι η περιφέρεια επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για όσα συκοφαντικά ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους του συγκεκριμένου συλλόγου, ενώ παράλληλα αντέτεινε ότι οι άλλοι τρεις σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι υπέρ της παρέμβασης και αναρωτήθηκε γιατί από το 2009 που ξεκίνησε η μελέτη δεν είχαν εγερθεί αντιδράσεις, όπως αυτές που εκδηλώνονται τώρα.

Πάντως, στη «διαμάχη» που έχει ξεσπάσει παρενέβη χθες το απόγευμα και ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος «Πλατανιάς το χωριό μας» που τάσσεται υπέρ του έργου, ενώ ανταπάντηση στα όσα είπε η κ. Κολυνδρίνη υπήρξε και από τον σύλλογο «Σηπιάδα».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Πολιτιστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο «Πλατανιάς το χωριό μας» που υπερθεματίζει για το έργο, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «το νέο λιμάνι που θα κατασκευαστεί στον Πλατανιά, είναι ένα σπουδαίο έργο πολύπλευρης αναβάθμισης και ανάπτυξης της περιοχής και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της σύναψης σύμβασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, βάζοντας τις στέρεες βάσεις για την εξέλιξη του νοτιοανατολικού Πηλίου στις επόμενες δεκαετίες».

Αναφέρει ακόμη ότι ο υπάρχων λιμένας αδυνατεί να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες των αλιευτικών και τουριστικών σκαφών, λόγω των κυματικών συνθηκών που διαμορφώνονται εντός της λιμενολεκάνης και πως τα ελλιμενισμένα σκάφη πολλές φορές αδυνατούν να παραμείνουν δεμένα στον μόλο και παραμένουν απροστάτευτα στα ανοικτά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου