ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κινητή μονάδα μαστογραφίας στα νησιά των Βορείων Σποράδων

κινητή-μονάδα-μαστογραφίας-στα-νησιά-889267

Άμεση ήταν η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου μετά την έντονη ανησυχία που του εξέφρασαν γυναίκες – κάτοικοι των βορείων Σποράδων, οι οποίες ενώ έλαβαν στον κινητό τους μήνυμα, στο πλαίσιο του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά», για να κλείσουν ραντεβού δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας, αδυνατούν να υποβληθούν στον απαραίτητο έλεγχο. Το πρόβλημα έγκειται αφενός στην έλλειψη εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, αφού τα τελευταία χρόνια κινητές μονάδες μαστογραφίας δεν επισκέπτονται τα νησιά των Βορείων Σποράδων, αφετέρου στο γεγονός ότι η μετάβαση στην πόλη του Βόλου είναι ιδιαιτέρως κοστοβόρα.

Κατόπιν τούτων, ο βουλευτής Μαγνησίας επικοινώνησε με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ζητώντας την άμεση διευθέτηση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος και ο οποίος δεσμεύτηκε, μετά από συνεννόηση που είχε με την 5η Υ.ΠΕ., να εξασφαλίσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετάβαση κινητής μονάδας μαστογραφίας στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για την άμεση ανταπόκρισή του τονίζοντας την αναγκαιότητα των κινητών μονάδων μαστογραφίας στα νησιά καθώς συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας των γυναικών αλλά και στη ευαισθητοποίηση για τη κρισιμότητα του προληπτικού ελέγχου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου