ΤΟΠΙΚΑ

Σε ύφεση η πανδημία κορονοϊού, αλλά δεν «σφύριξε» λήξη συναγερμού

σε-ύφεση-η-πανδημία-κορονοϊού-αλλά-δεν-889516

Αν και η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και τα κρούσματα που ανακοινώνονται σε εβδομαδιαία βάση στη Μαγνησία είναι κάτω από 1.000 σταθερά από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου δεν «σφυρίζουν» λήξη συναγερμού, διότι γνωρίζουν από τις δύο προηγούμενες χρονιές πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να σημειωθεί αναζωπύρωση.

Την τελευταία εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκε, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, αύξηση των μολύνσεων κατά 24%. Συνολικά στη Μαγνησία τα κρούσματα είναι 763, εκ των οποίων τα 32 στις Β. Σποράδες, ενώ ο δείκτης θετικότητας εκτιμάται στο 0.98.

Επίσης καταγράφεται μείωση της τάξεως του 46% στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στον Βόλο.

Προκειμένου πάντως να μην προκύψουν δυσάρεστες επιπτώσεις, οι γιατροί επιμένουν να συστήνουν να συνεχιστεί ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού και προτρέπουν τους πολίτες άνω των 60 χρόνων να μην είναι επιφυλακτικοί. Να προγραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Αυτό βέβαια ισχύει για όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει την τρίτη δόση, διότι υπάρχουν και εκείνοι που έχουν αμελήσει τη δεύτερη αναμνηστική και θα πρέπει να σπεύσουν να την κάνουν, πριν προγραμματίσουν την τέταρτη με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται πέντε ασθενείς με κορονοϊό, οι οποίοι είναι σε σταθερή κατάσταση. Πρόκειται για ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν και άλλα υποκείμενα νοσήματα και κρίθηκε σκόπιμη η νοσηλεία τους.

«Ο κορονοϊός βρίσκεται σε ύφεση στη χώρα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσε η πανδημία. Δεν αποκλείεται να έχουμε δυναμική επανεμφάνιση όταν κρυώσει ο καιρός», εκτίμησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επικεφαλής των ΤΕΠ Ηλίας Καραμέτος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι και έξαρση να υπάρξει, με τον εμβολιασμό το κύμα δεν θα είναι ισχυρό.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμέτο ο εμβολιασμός παραμένει το μοναδικό όπλο απέναντι στον covid 19. Η προτροπή του για τον εμβολιασμό δεν αφορά μόνο σε εκείνους που δεν έχουν ολοκληρώσει την τρίτη δόση, αλλά και σε όσους έχουν νοσήσει στο ενδιάμεσο και νομίζουν ότι ακόμη προστατεύονται από τη φυσική ανοσία.

«Εάν κάποιος νόσησε πέρυσι, φέτος δεν είναι προστατευμένος από τον ιό και γι’ αυτό πρέπει να σπεύσει να εμβολιαστεί» εξήγησε.

Μολύνσεις και rapid test

Χθες Τρίτη καταγράφηκαν 41 νέες μολύνσεις στα rapid test που διενεργήθηκαν στη Μαγνησία.

Ειδικότερα, στο λιμάνι της Σκιάθου σε συνολικό αριθμό 17 δειγμάτων καταγράφηκαν τέσσερις μολύνσεις σε τρεις άντρες και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 27 έτη.

Στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου όπου πραγματοποιήθηκαν 184 τεστ επιβεβαιώθηκαν 29 θετικά κρούσματα σε 11 άντρες και 18 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 46 έτη, ενώ στο Μεταξουργείο σε σύνολο 60 δειγμάτων βρέθηκαν οκτώ άτομα θετικά. Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες και τέσσερις άντρες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους και τον ΕΟΔΥ ενημέρωσε πως σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν στα εξής σημεία στη Μαγνησία: Από τις 08:00-15:30 στο λιμάνι της Σκιάθου, από 08:30-15:00 στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου, από 08:00-13:00 στην παραλία του Βόλου και από 09:00-14:00 στο Μεταξουργείο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου