ΤΟΠΙΚΑ

Υπερθεμάτισε την υποψηφιότητα Δαλίδου

υπερθεμάτισε-την-υποψηφιότητα-δαλίδ-889526

Διάχυτη ικανοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την υποψηφιότητα της αθλήτριας κωπηλασίας – μαθήτριας του 4ου ΓΕΛ Βόλου Σοφίας Δαλίδου για το βραβείο Piotr Nurowski 2022, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο Ευρωπαίο νέο αθλητή/τρια.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε τη βράβευσή της στον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Ενόψει της ανακοίνωσης του αποτελέσματος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αποφάσισε να παρέμβει και απέστειλε επιστολή προς την Ενωση Ολυμπιακών Επιτροπών, υπερθεματίζοντας για την υποψηφιότητα.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε: «Ενδιαφέρει πολύ τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Μαγνησίας και τους εκπαιδευτικούς οι μαθητές να ακολουθούν φωτεινά μονοπάτια και να αποφεύγουν τα σκοτεινά και πονηρά, που υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι επιβουλεύονται τις νεανικές ψυχές τους.

Θεωρούμε ότι ένα από τα φωτεινότερα μονοπάτια είναι ο αθλητισμός, για αυτό τον λόγο προβαίνουμε σε ενέργειες».

Οπως έγινε ευρέως γνωστό, η μαθήτρια έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ και δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο το καλοκαίρι στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Η ΔΔΕ Μαγνησίας θεωρεί ότι το επίτευγμα της αθλήτριας και μαθήτριας Σοφίας Δαλίδου μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τους νέους και νέες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η επιστολή

Αναλυτικά στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο κ. Σαβελίδης, αναφέρονται τα εξής:

«Η μαθήτρια Σοφία Δαλίδου, πέρα από τις κορυφαίες αθλητικές επιδόσεις, σημειώνει και αντίστοιχες κορυφαίες μαθητικές ως αριστούχος της Β’ Λυκείου με μέσο όρο «Αριστα», ενώ φέτος φοιτά στη Γ’ Λυκείου διεκδικώντας με πολλές αξιώσεις μία θέση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Τα στοιχεία στα οποία βασίζουμε την ως άνω διαβεβαίωση προέρχονται από τον διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Βόλου, δρ. Νικόλαο Ιωαννίδη, αλλά και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Λυκείου.

Επιπλέον, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η αποτελεί έμπνευση για τους συνομηλίκους της, ζωντανό παράδειγμα πραγμάτωσης του ολυμπιακού ιδεώδους και πρότυπο ήθους και συνέπειας. Τόσο ο προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας Σταμάτης Μπένης, όσο και ο προπονητής της αθλήτριας Συμεών Σάμιος και οι συναθλητές της εγγυώνται για την ποιότητα του χαρακτήρα και την κοινωνική της ευαισθησία.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι σε τελετή βράβευσης, που έγινε πρόσφατα στα γραφεία της ΔΔΕ Μαγνησίας, η μαθήτρια είχε επαινεθεί δημοσίως από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δρ. Σωκράτη Σαβελίδη, ο οποίος την αποκάλεσε «πρότυπο μαθήτριας για τους υπόλοιπους μαθητές της Μαγνησίας, επειδή στο πρόσωπό της συνδυάζονται η άριστη επίδοση στα μαθήματά της και η ταυτόχρονη άριστη επίδοση στον αθλητισμό».

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θεωρεί ότι στο πρόσωπο της Σοφίας Δαλίδου μετουσιώνεται η προσπάθεια για το «καλὸ κἀγαθό» των Αρχαίων Ελλήνων και στηρίζει σθεναρά την υποψηφιότητά της ως καλύτερου Ευρωπαίου Νέου Αθλητή με το βραβείο Piotr Nurowski Prize 2022».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου