ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εσπερίδα για τη Μικρασιατική Καταστροφή το ερχόμενο Σάββατο

εσπερίδα-για-τη-μικρασιατική-καταστρ-891015

Με πρωτοβουλία της «Μαγνήτων Κιβωτός» και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας

Εσπερίδα με θέμα «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Από τον θρίαμβο στην καταστροφή» διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα, η «Μαγνήτων Κιβωτός» και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς επισήμων και κήρυξη έναρξης των εργασιών της εσπερίδας και θα ακολουθήσει χαιρετισμός του ανώτερου διοικητή Φρουράς Βόλου και διοικητή της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχου Ιωάννη Κορέλη.

Η πρώτη συνεδρία περιλαμβάνει εισηγήσεις των Ζήση Φωτάκη «Διεθνοπολιτικές παράμετροι της ελληνικής εμπλοκής στη Μικρά Ασία 1919-1922», Αθανάσιου Μούρκα «Σύντομο χρονικό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μικρασιατική Εκστρατεία», Αθανάσιου Καραθανάση «Η μάχη του Σαγγαρίου: ηρωισμοί και λάθη», Αριστείδη Διαμαντή «Αποστολές κλιμακίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μ. Ασία και η υγειονομική υποστήριξη ων πολεμικών επιχειρήσεων στη μικρασιατική εκστρατεία».

Εισηγητές στη δεύτερη συνεδρία θα είναι οι Λάζαρος Βλαδίμηρος «Το Γραικικό Νοσοκομείου Σμύρνης Άγιος Χαράλαμπος», π. Απόστολος Ντόκος με θέμα «Το ιστορικό αρχείο του Χρυσοστόμου Σμύρνης», Δημήτριος Γιαννόγλου «Οι ηθικές αμοιβές της Μικρασιατικής εκστρατείας», ενώ ο Θεοδόσης Καρβουναράκης θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα της εσπερίδας.

Η καταληκτική παρέμβαση θα γίνει από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, ενώ θα ακολουθήσει απονομή τιμητικών διακρίσεων.

Στον ίδιο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα θα λειτουργεί έκθεση ενθυμημάτων της περιόδου 2019-2022 του Δημήτριου Γιαννόγλου ιστορικού – στρατιωτικού ιατρού. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 1 Οκτωβρίου ώς 15 Δεκεμβρίου, από 10.00 ώς 14.00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου