ΤΟΠΙΚΑ

Κενό μνήμης έχει ο οδηγός, που καταδιώχθηκε ~ Λέει στις αρχές ότι δεν θυμάται τίποτα

κενό-μνήμης-έχει-ο-οδηγός-που-καταδιώχ-891023

Εναντίον του 63χρονου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση – Εισήλθε με το ΙΧ αντίθετα στην εθνική και δεν συμμορφωνόταν στις υποδείξεις των αστυνομικών

Δεν θυμάται τίποτα για την κινηματογραφική καταδίωξη από δυνάμεις της Αστυνομίας ο 63χρονος οδηγός ΙΧ, ο οποίος προχθές Κυριακή τα ξημερώματα, πιθανότατα μετά από κατανάλωση αλκοόλ, εισήλθε αντίθετα στην εθνική οδό, στο ύψος του Βελεστίνου, με αποτέλεσμα να σπεύσουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας για να τον ακινητοποιήσουν.

Ο οδηγός, ο οποίος αγνοούσε τις υποδείξεις των αστυνομικών για να σταματήσει και ακολουθούσε τρελή πορεία, μετά την ακινητοποίησή του από εκτροπή του ΙΧ, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ελαβε τις πρώτες βοήθειες και αφού πήρε εξιτήριο οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση και στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί σε ρητή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως υποστηρίζει ότι έχει κενό μνήμης για το τι συνέβη προχθές τα ξημερώματα. «Δεν θυμάμαι τίποτα», φέρεται να δηλώνει στις αρχές για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στον αυτοκινητόδρομο, οι οποίες παρέπεμπαν σε κινηματογραφική ταινία.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα προχθές Κυριακ μισή περίπου ώρα πριν τις τέσσερις, όταν υπάλληλοι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εντόπισαν από τις ηλεκτρονικές κάμερες ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο να βγαίνει από την έξοδο του Μεγάλου Μοναστηρίου προς την εθνική οδό και να κινείται ανάποδα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, υπάλληλοι της οποίας ειδοποίησαν την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας, καθώς το όχημα είχε ήδη εισέλθει στα διοικητικά όρια του νομού στο ύψος του Βελεστίνου και ήταν ευτύχημα, που δεν σημειώθηκε ατύχημα με άλλο διερχόμενο όχημα, καθώς εκείνη την ώρα η κίνηση ήταν περιορισμένη.

Αμεσα στο σημείο βρέθηκαν πληρώματα περιπολικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας, καθώς και αντίστοιχα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και άρχισε η περιπετειώδης καταδίωξη.

Η τρελή πορεία του ΙΧ συνεχίστηκε και στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας στο ύψος της Χαλυβουργίας.

Ο οδηγός συνέχιζε να κινείται αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, όταν τελικά εξετράπη αριστερά της πορείας του και ακινητοποιήθηκε στο πρανές.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου