ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη του Πάνου Σκουρλέτη στον Βόλο με φορείς του εμπορικού κόσμου

σύσκεψη-του-πάνου-σκουρλέτη-στον-βόλο-891090

Συζήτηση για τα ανοιχτά μέτωπα της αγοράς και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πάνου Σκουρλέτη στον Βόλο, την περασμένη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους φορέων οι Γιάννης Φόβος, β΄ αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων), Απόστολος Οντόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και Ελλη Σαμουηλίδη, β΄ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και από το κόμμα οι Βανέσσα Κατσαρδή, συντονίστρια της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ναταλί Δοδότσιου, μέλος της Γραμματείας της ΝΕ, υπεύθυνη της Επιτροπής Μικρομεσαίων, οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, η πρώην υφυπουργός, μέλος της ΝΕ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, και οι Γιώργος Σταμπουλής, πανεπιστημιακός και Γιάννης Αντωνιάδης μέλος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Θεμάτων της ΝΕ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων εξέφρασαν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις ενεργειακής κρίσης, με τον κ. Φόβο να επισημαίνει την αναγκαιότητα χρηματοδότησης των κεφαλαίων κίνησης με χαμηλά επιτόκια και να προτείνει τη στοχευμένη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με μικροπιστώσεις στο ύψος του 30%του τζίρου τους.

Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησαν παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν οι υπέρμετρες αυξήσεις στα ενοίκια, έθεσαν το θέμα της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και της επέκταση του προγράμματος «Εξοικονομώ».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος και αναφέρθηκε στη διαφορά φιλοσοφίας με την κυβέρνηση. Επίσης περιέγραψε τη «δομική αδυναμία και συνειδητή επιλογή των συστημικών τραπεζών να μη χρηματοδοτούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, συνθήκη που καθιστά προφανή την επιτακτικότητα της μετατροπής της Εθνικής Τράπεζας σεισχυρό δημόσιο πυλώνα του τραπεζικού συστήματος», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η σύσκεψη έκλεισε με τη διαβεβαίωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου και της πρώην υπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη πως θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή με τους φορείς της τοπικής οικονομίας και να στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους. Την ίδια υπόσχεση είχε δώσει και η συντονίστρια της ΝΕ στο αρχικό καλωσόρισμά της στους παριστάμενους εκπροσώπους των φορέων.

To πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας αποτελούμενο από τη Βανέσσα Κατσαρδή, τον Αλέξανδρο Μεικόπουλο, την Κατερίνα Παπανάτσιου και τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη πλαισίωσε τον Πάνο Σκουρλέτη σε περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου