ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: Η Παιδεία είναι προτεραιότητα

πασοκ-μαγνησίας-η-παιδεία-είναι-προτε-891174

Επίσκεψη κλιμακίου της νομαρχιακής επιτροπής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ενημερωτική συνάντηση με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη είχε κλιμάκιο της νομαρχιακής επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στη συνάντηση παρουσιάσθηκαν εκτενώς σημαντικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης στην περιοχή. Παρόντες από το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου και Μ.Μ.Ε. Δημήτρης Λουφόπουλος, τα μέλη της Ν.Ε. Νίκος Σκοπελίτης και Δημήτρης Μέρκατας, καθώς επίσης το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Τσιμπανάκος.

Ο κ. Σαβελίδης ενημέρωσε ότι η γενικότερη εικόνα του νομού είναι καλή από πλευράς καθηγητών και βιβλίων, παρ’ όλα τα προβλήματα που υπάρχουν διαχρονικά, ενώ υπάρχει καλή συνεργασία με τη σχολική επιτροπή.

Πάγιο πρόβλημα πάντως αποτελούν οι παραιτήσεις εκπαιδευτικών από τα απομακρυσμένα σημεία της Μαγνησίας, όπως τα νησιά των Σποράδων. Με το υπάρχον σύστημα το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται και θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει μία αναδόμηση του συστήματος αποσπάσεων, ώστε οι εκπαιδευτικοί να δηλώνουν συγκεκριμένες περιοχές, όπως επίσης να υπάρχει μέριμνα της Πολιτείας για τη στέγαση των εκπαιδευτικών, όπως τονίστηκε από την τοπική αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του κόμματος για την εκπαίδευση.

Συζήτηση επίσης έγινε για τη σίτιση των μαθητών που οι οικογένειές τους βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, με τον κ. Σαβελίδη να ενημερώνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα πρόγραμμα για το δεκατιανό κάποιων μαθητών ή ένα μαθητικό επίδομα του οποίου χρήση θα έκαναν οι μαθητές για τη διατροφή τους αλλά και για άλλες ανάγκες, όπως η μετακίνησή τους, η ένδυση αλλά και η αγορά σχολικών ειδών.

Επίσης, ο κ. Σαβελίδης ενημέρωσε ότι δεν προβλέπεται καμία χρηματοδότηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γεγονός που δημιουργεί πολλά πρακτικά προβλήματα και αδυναμία κάλυψης αναγκών, ενώ, τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη χορήγησης κονδυλίων για την ενίσχυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης σε εξοπλισμό, υποδομές και χώρους, καθώς υπάρχει σημαντική αύξηση μαθητών στα ΕΠΑΛ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου