Αύξηση αναπηρικών επιδομάτων ζητεί ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-26, 07:25:37
Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Αύξηση αναπηρικών επιδομάτων ζητεί ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Να αυξηθούν τα αναπηρικά επιδόματα ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό εργασίας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. «Η αναπηρία είναι μία συνθήκη που επιφέρει πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αναλογικά, με στοχευμένα μέτρα ικανά να ανακουφίσουν την καθημερινότητα των ΑμεΑ», αναφέρει ο βουλευτής.

Επισημαίνει ακόμη ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, η πανδημία και η νέα ενεργειακή κρίση, σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουν φέρει τους αναπήρους σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, για αυτό και ζητεί να εγκριθεί αύξηση στα επιδόματα που λαμβάνουν, καθώς σύμφωνα κ. Μεϊκόπουλο, τα αναπηρικά επιδόματα έχουν μείνει «καθηλωμένα» στα ίδια ποσά από το 2011.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διά στόματος του προέδρου του, έβαλε στην πρόσφατη ΔΕΘ στο επίκεντρο την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των πολιτών ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιλαμβάνεται η αύξηση στο αναπηρικό επίδομα κατά 20%, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ΑμεΑ, όπως προσωπικός φροντιστής ή βοηθός για 70.000 άτομα, εργαλεία αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κλπ) σε όλους τους δικαιούχους χωρίς επιβαρύνσεις, αλλά και διευκόλυνση της επικοινωνίας του ανάπηρου με το Δημόσιο, απλοποιώντας και μειώνοντας τη περιττή γραφειοκρατία», καταλήγει ο βουλευτής Μαγνησίας, επικρίνοντας την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=