ΤΟΠΙΚΑ

Απόπειρα απάτης από επιτήδειο σε γραφείο τελετών στο Βόλο

απόπειρα-απάτης-από-επιτήδειο-σε-γραφ-860831

Με το πρόσχημα ότι ξέχασε από τον περασμένο Μάιο να πληρώσει τα έξοδα κηδείας, επιτήδειος αποπειράθηκε την περασμένη Πέμπτη να αποσπάσει χρήματα εξαπατώντας ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών στον Βόλο. Η γυναίκα αντιλήφθηκε άμεσα την απόπειρα απάτης και γλίτωσε από το «αρπακτικό».

Το τηλέφωνο στο γραφείο τελετών στον Βόλο χτύπησε την περασμένη Πέμπτη και στην άλλη άκρη της γραμμής ο άντρας, που μιλούσε άπταιστα ελληνικά, ζήτησε αρχικά «συγγνώμη» από την ιδιοκτήτρια, προφασιζόμενος ότι ξέχασε να πληρώσει τα έξοδα κηδείας, που τελέστηκε τον περασμένο Μάιο.

Ο απατεώνας τηλεφώνησε από ελληνικό αριθμό και ζήτησε στη συνέχεια από την ιδιοκτήτρια τον τραπεζικό της λογαριασμό, προκειμένου να καταθέσει τα χρήματα για την κηδεία συγγενικού του προσώπου, όπως ισχυρίστηκε.

Για καλή της τύχη η ιδιοκτήτρια αμέσως αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ρώτησε την κόρη της αν υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα με κηδεία στο όνομα Μαρία Π., όπως ανέφερε ο απατεώνας.

Το ανησυχητικό, σύμφωνα με την ίδια, ήταν ότι πράγματι τον περασμένο Μάιο το γραφείο ανέλαβε κηδεία γυναίκας, με την ιδιοκτήτρια, ωστόσο, να μη θυμάται το όνομα και αν υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα.

Ανέτρεξε στα παραστατικά και διαπίστωσε ότι δεν υφίσταται ζήτημα.

Ωστόσο, αρχικά έδωσε τον τραπεζικό της λογαριασμό στον απατεώνα, θεωρώντας ότι ενδεχομένως υφίσταται οικονομική εκκρεμότητα, και έλαβε μήνυμα, που την οδηγούσε σε ιστοσελίδα, που έμοιαζε με αντίστοιχη τράπεζας.

Οταν, όμως, της ζητήθηκε να συμπληρώσει τα στοιχεία της και τον κωδικό πρόσβασης, αντιλήφθηκε την απάτη και όταν ο απατεώνας κάλεσε ξανά για να δει αν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, προκειμένου να γίνει η κατάθεση των χρημάτων, εκείνη του απάντησε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον ηλεκτρονικό της λογαριασμό, συστήνοντάς του να καταθέσει τα χρήματα από την οφειλή σε αυτόματο ταμειακό μηχάνημα τράπεζας, ο άντρας κατάλαβε ότι έγινε αντιληπτός και έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο.

Η ιδιοκτήτρια του γραφείου τελετών στον Βόλο δηλώνει σοκαρισμένη από το περιστατικό, ωστόσο αναφέρει ότι για καλή της τύχη είναι ενήμερη για τις περιπτώσεις απάτης και δεν «τσίμπησε στο δόλωμα», που της έριξε ο απατεώνας.

Η ίδια επικοινώνησε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της συνέστησαν να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου θα μεταβεί σήμερα, προκειμένου να υποβάλει μήνυση για τα περαιτέρω.

Τέλος, συστήνει στους συναδέλφους της στον Βόλο και την ευρύτερη Μαγνησία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα τηλεφωνήματα, που δέχονται από αγνώστους, οι οποίοι ζητούν ηλεκτρονική κατάθεση χρημάτων για διάφορους λόγους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου