ΤΟΠΙΚΑ

Έχασε το μάτι του σε εργατικό ατύχημα

έχασε-το-μάτι-του-σε-εργατικό-ατύχημα-296547

Το μάτι του έχασε εργαζόμενος στην εταιρεία «ΣΗΛΜΑΝ Α.Ε.» στην Α’ ΒΙΠΕ, λόγω μη σωστής αντικατάστασης ελαστικού σωλήνα σε αεροσυμπιεστή.

Το εργατικό ατύχημα συνέβη την περασμένη Πέμπτη και σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου που σήμερα μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του συγκεκριμένου μηχανήματος. Κι αυτό γιατί αντί να τοποθετηθεί βαρέως τύπου ρακόρ στον καινούργιο λαστιχένιο σωλήνα, τοποθετήθηκε απλό κολάρο.

Αποτέλεσμα ήταν ο λαστιχένιος σωλήνας να διαρραγεί μόλις το μηχάνημα τέθηκε σε λειτουργία και να εκτιναχθεί χτυπώντας τον εργαζόμενο στο μάτι.

Ο τελευταίος, με ενέργειες της Εταιρίας, διακομίσθηκε και νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο της Αθήνας, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν, δυστυχώς, για απώλεια του οφθαλμού του. Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος θα γίνουν γνωστά μόλις η Επιθεώρηση Εργασίας εκδώσει το πόρισμά της. Πάντως από το σημερινό έλεγχο στην εταιρεία προέκυψαν και άλλες διαπιστώσεις, όπως ότι η εν λόγω Εταιρία δεν απασχολεί, όπως θα έπρεπε, εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά στη θέση τους, απλούς εργατοτεχνίτες, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων

Εξάλλου χθες το πρωί μεικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από τη διοίκηση του ΕΚΒ και επιθεωρητές εργασίας επισκέφθηκαν βιοτεχνία παρασκευής τροφίμων στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου όπου διαπίστωσαν ότι στους 20 εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών. Παρουσία του κλιμακίου, ο επιχειρηματίας αναγνώρισε τις οφειλές του τις οποίες απέδωσε σε «παροδική έλλειψη ρευσότητας». Δεσμεύτηκε δε εγγράφως να αποπληρώσει τα οφειλόμενα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έγινε δεκτό από όλους.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Βόλου, επισημαίνει για άλλη μία φορά ότι είναι αποφασισμένη για την πάταξη κάθε εργοδοτικής αυθαιρεσίας στους χώρους δουλειάς και τη διαφύλαξη των προβλεπόμενων από την εργατική Νομοθεσία όρων Υγιεινής και Ασφάλειας, ιδίως στη σημερινή οικονομική και πολιτική «αναμπουμπούλα».Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και θα ενταθούν, για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση όλων των εργαζόμενων, να αντιδρούν και να καταγγέλλουν κάθε αυθαιρεσία, στα αρμόδια Συλλογικά Συνδικαλιστικά και Εποπτικά Όργανα για τις περαιτέρω ενέργειες

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου