ΤΟΠΙΚΑ

Εσπερίδα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

εσπερίδα-για-τα-100-χρόνια-από-τη-μικρασι-862753

Συνδιοργάνωση της «Μαγνήτων Κιβωτός» με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας

Εσπερίδα με τίτλο «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 1922 – 2022 – Από τον θρίαμβο στην καταστροφή» διοργανώνουν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα η «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση ενθυμημάτων της περιόδου 2019-2022 του Δημήτριου Γιαννόγλου ιστορικού – στρατιωτικού ιατρού. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 1 Οκτωβρίου ώς 15 Δεκεμβρίου 2022 ώρες 10.00 ώς 14.00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς επισήμων και κήρυξη έναρξης των εργασιών της εσπερίδας και θα ακολουθήσει χαιρετισμός του ανώτερου διοικητή Φρουράς Βόλου και διοικητή της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχου Ιωάννη Κορέλη.

Θα ακολουθήσει η α’ συνεδρία με εισηγήσεις των Ζήση Φωτάκη με θέμα «Διεθνοπολιτικές παράμετροι της ελληνικής εμπλοκής στη Μικρά Ασία 1919-1922», Αθανάσιου Μούρκα «Σύντομο χρονικό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Μικρασιατική Εκστρατεία», Αθανάσιου Καραθανάση «Η μάχη του Σαγγαρίου: ηρωισμοί και λάθη», Αριστείδη Διαμαντή «Αποστολές κλιμακίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μ. Ασία και η υγειονομική υποστήριξη ων πολεμικών επιχειρήσεων στην Μικρασιατική Εκστρατεία».

Εισηγητές στη β’ συνεδρία θα είναι οι Λάζαρος Βλαδίμηρος «Τα Γραικικό Νοσοκομείου Σμύρνης «Άγιος Χαράλαμπος», πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Ντόκος «Το ιστορικό αρχείο του Χρυσοστόμου Σμύρνης», Δημήτριος Γιαννόγλου «Οι ηθικές αμοιβές της Μικρασιατικής Εκστρατείας», Θεοδόσης Καρβουναράκης «Συμπεράσματα εσπερίδας».

Η καταληκτική παρέμβαση θα γίνει από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο και θα ακολουθήσει απονομή τιμητικών διακρίσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου