Να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά συστήνουν οι παιδίατροι

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-23, 12:31:40
Η εποχική γρίπη προσβάλλει κυρίως τα παιδιά, που στη συνέχεια τη μεταδίδουν στους ενήλικες, τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες
Να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά συστήνουν οι παιδίατροι

Αυξημένη νοσηρότητα λόγω συνύπαρξης γρίπης και κορονοϊού και όχι μόνο βλέπουν ότι θα εκδηλωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα οι παιδίατροι και συστήνουν στους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά, προκειμένου να θωρακιστούν ενόψει του χειμώνα.

Ουσιαστικά οι γιατροί με πιθανό το ενδεχόμενο επανεμφάνισης νέου κύματος τη χειμερινή περίοδο ενθαρρύνουν τους γονείς να λάβουν έγκαιρα τα μέτρα τους.

«Μπορεί το κύμα της γρίπης που εκδηλώθηκε το καλοκαίρι να μην είναι πλέον σε μεγάλη έξαρση, αλλά η επανεμφάνισή του είναι πιθανή και μάλιστα νωρίτερα, οπότε προτείνουμε στους γονείς να ενημερωθούν και να φροντίσουν για τη θωράκιση του οργανισμού των παιδιών τους έγκαιρα», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γνωστός Βολιώτης παιδίατρος Γιώργος Χαρίτος.

Τα προηγούμενα χρόνια λόγω της χρήσης της μάσκας και των lock down δεν καταγράφηκαν πολλά περιστατικά γρίπης. Ωστόσο με τη χαλάρωση των μέτρων η πιθανότητα νόσησης με γρίπη επέστρεψε.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια σύμφωνα με τον κ. Χαρίτο, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων βγήκε δημόσια και απεύθυνε συστάσεις για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών μετά την ηλικία των έξι μηνών.

Οι προαναφερθέντες επιστημονικοί φορείς θεωρούν πως η εποχική γρίπη προσβάλλει κυρίως τα παιδιά, που στη συνέχεια τη μεταδίδουν στους ενήλικες, τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

«Τα περισσότερα παιδιά δεν θα κινδυνεύσουν ιδιαίτερα από τη γρίπη. Αρκετά όμως από αυτά θα ταλαιπωρηθούν για πάνω από πέντε ημέρες με πολύ υψηλό πυρετό, μεγάλη κακουχία. Αυτό εκ των πραγμάτων θα βάλει σε περιπέτεια τους γονείς και σίγουρα θα στοιχίσει πολύ ακριβότερα από όσο στοιχίζει ο εμβολιασμός», εκτιμούν επίσης οι παιδίατροι και ζητούν από τους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως την περίοδο αυτή, που ακόμη ο κορονοϊός εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι να εμβολιαστούν για τη γρίπη, διότι έτσι θα αποφύγουν τη συννοσηρότητα.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=