ΤΟΠΙΚΑ

Να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά συστήνουν οι παιδίατροι

να-εμβολιαστούν-όλα-τα-παιδιά-συστήνο-863524

Αυξημένη νοσηρότητα λόγω συνύπαρξης γρίπης και κορονοϊού και όχι μόνο βλέπουν ότι θα εκδηλωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα οι παιδίατροι και συστήνουν στους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά, προκειμένου να θωρακιστούν ενόψει του χειμώνα.

Ουσιαστικά οι γιατροί με πιθανό το ενδεχόμενο επανεμφάνισης νέου κύματος τη χειμερινή περίοδο ενθαρρύνουν τους γονείς να λάβουν έγκαιρα τα μέτρα τους.

«Μπορεί το κύμα της γρίπης που εκδηλώθηκε το καλοκαίρι να μην είναι πλέον σε μεγάλη έξαρση, αλλά η επανεμφάνισή του είναι πιθανή και μάλιστα νωρίτερα, οπότε προτείνουμε στους γονείς να ενημερωθούν και να φροντίσουν για τη θωράκιση του οργανισμού των παιδιών τους έγκαιρα», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γνωστός Βολιώτης παιδίατρος Γιώργος Χαρίτος.

Τα προηγούμενα χρόνια λόγω της χρήσης της μάσκας και των lock down δεν καταγράφηκαν πολλά περιστατικά γρίπης. Ωστόσο με τη χαλάρωση των μέτρων η πιθανότητα νόσησης με γρίπη επέστρεψε.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια σύμφωνα με τον κ. Χαρίτο, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων βγήκε δημόσια και απεύθυνε συστάσεις για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών μετά την ηλικία των έξι μηνών.

Οι προαναφερθέντες επιστημονικοί φορείς θεωρούν πως η εποχική γρίπη προσβάλλει κυρίως τα παιδιά, που στη συνέχεια τη μεταδίδουν στους ενήλικες, τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

«Τα περισσότερα παιδιά δεν θα κινδυνεύσουν ιδιαίτερα από τη γρίπη. Αρκετά όμως από αυτά θα ταλαιπωρηθούν για πάνω από πέντε ημέρες με πολύ υψηλό πυρετό, μεγάλη κακουχία. Αυτό εκ των πραγμάτων θα βάλει σε περιπέτεια τους γονείς και σίγουρα θα στοιχίσει πολύ ακριβότερα από όσο στοιχίζει ο εμβολιασμός», εκτιμούν επίσης οι παιδίατροι και ζητούν από τους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως την περίοδο αυτή, που ακόμη ο κορονοϊός εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι να εμβολιαστούν για τη γρίπη, διότι έτσι θα αποφύγουν τη συννοσηρότητα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου