ΤΟΠΙΚΑ

Εχει σε βάρος του δεκάδες υποθέσεις βίας στο σπίτι

εχει-σε-βάρος-του-δεκάδες-υποθέσεις-βί-863585

Ποινικό μητρώο πολλών σελίδων με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας έχει 45χρονος κρατούμενος, που δικάστηκε προχθές Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για υπόθεση κλοπής από κοινού.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2021 μετά από κλοπή σε επιχείρηση ενοικίασης σκαφών, από την οποία είχαν αφαιρεθεί έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας εκτυπωτής.

Κατηγορούταν ότι από κοινού με τον αδερφό του και μία γυναίκα, που αναζητούνται, διέπραξε την κλοπή και προκειμένου να δικαστεί, έγινε μεταγωγή στα δικαστήρια Βόλου από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 45χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν διαπράττει τέτοιου είδους αδικήματα, επικαλούμενος και το ποινικό του μητρώο, σύμφωνα με το οποίο συνηθίζει να απασχολεί τις αρχές με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Ωστόσο, έπεσε σε αντιφάσεις, αφού κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων, που του απηύθυνε η έδρα, έλεγε ότι ήταν παρών στην κλοπή, όμως, όπως υποστήριζε, εκείνος γνώριζε ότι θα πήγαιναν να μαζέψουν παλιά σίδερα και όχι να κλέψουν υπολογιστές από κατάστημα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή. Μετά τη δίκη κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου