ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητικός καυγάς στην Αγριά: «Υπήρξε ένα περιστατικό, αλλά μικρής έντασης»

μαθητικός-καυγάς-στην-αγριά-υπήρξε-έ-863593

«Υπήρξε ένα περιστατικό, μικρής, όμως, έντασης και όχι στην έκταση που παρουσιάστηκε. Τα παιδιά ήρθαν στο σχολείο σήμερα (σημείωση χθες) και δεν είχαν ούτε γρατζουνιά».

Αυτό επισημαίνει ο διευθυντής του Γυμνασίου Αγριάς Παντελής Πολυχρονόπουλος με αφορμή το καταγγελλόμενο περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού μεταξύ μαθητών, που γνωστοποίησε γονέας εκπαιδευτικός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προχθές το μεσημέρι έξω από το σχολείο στον δρόμο δύο μαθητές πλακώνονταν με μπουνιές και κλοτσιές και έπεφταν ο ένας επάνω στον άλλον κάτω στον δρόμο.

Συμμαθητές των δύο, που τσακώνονταν, έτρεχαν να τους χωρίσουν, ενώ άλλοι έριχναν λάδι στη φωτιά, αλλά και κλοτσιές. Εκείνη την ώρα καθηγήτρια έβγαινε από το σχολείο να πάει στο αυτοκίνητό της, αλλά δεν έδωσε καμία σημασία. Ισως δεν είδε.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος είπε ότι «στο σχολείο πήγαν χθες και οι γονείς των δύο μαθητών, οι οποίοι επικοινωνούν συχνά μαζί μου και επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τα παιδιά τους. Συζητήθηκε το θέμα και προέκυψε ότι αφορούσε σε μία λεκτική αντιπαράθεση, που ξεκίνησε από το σχολείο και κατέληξε σε τσακωμό εκτός σχολείου, όχι όμως στην έκταση που δόθηκε», σημειώνει.

Ο ίδιος επισήμανε: «Δεν συμφωνώ με τέτοια περιστατικά. Αν και ήταν εκτός σχολείου, θα ασχοληθούμε. Ομως, η ανάρτηση που έγινε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν υπερβολική. Αν ίσχυαν αυτά που περιγράφονται στην ανάρτηση, τα παιδιά θα ήταν στο Νοσοκομείο. Εγώ είπα στους γονείς να στείλουν τις φωτογραφίες των παιδιών προς δημοσίευση για να φανεί σε τι κατάσταση βρίσκονται μετά το δήθεν άγριο ξύλο».

Το σχολείο πήρε μέτρα και θα λάβει και άλλα προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών. «Θα προσπαθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν ότι ήταν λάθος αυτό που συνέβη. Θα έρθουν και στον Σύλλογο Καθηγητών να δώσουν εξηγήσεις και οι γονείς τους συμφώνησαν αν τυχόν αποφασιστεί αποβολή, οι μαθητές να καθίσουν στο σχολείο και να προσφέρουν εργασία (καθαριότητα στον κήπο)», σημειώνει.

Ηταν όμως ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό. Ο κ. Πολυχρονόπουλος σημειώνει ότι ο ίδιος δεν ενημερώθηκε από τη γυναίκα που το κατήγγειλε, αλλά από τα μέσα ενημέρωσης. Οι μαθητές ανέφεραν ότι εκείνη το είδε από το αυτοκίνητο και τους φώναξε να σταματήσουν.

«Το χειρότερο όμως για εμάς είναι ότι αφήνει υπονοούμενα ότι το είδε καθηγήτρια το περιστατικό και δεν έδωσε σημασία, κάτι που για εμάς είναι απαράδεκτο και θα δούμε πώς θα το χειριστούμε», σημείωσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου