Πέθανε ο Εμμανουήλ Βενιέρης, καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-23, 11:00:58
Ο Εμμανουήλ Βενιέρης απεβίωσε σε ηλικία 54 χρόνων
Πέθανε ο Εμμανουήλ Βενιέρης,  καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα η απροσδόκητη απώλεια του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Εμμανουήλ Βενιέρη, σε ηλικία 54 χρόνων.

Ο σύλλογος μελών εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού σε συλλυπητήριο ψήφισμά του αναφέρει: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπητού συναδέλφου Εμμανουήλ Βενιέρη, που τόσο άδικα και απροσδόκητα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών.

Για σχεδόν 20 χρόνια στη θητεία του στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, τόσο ως καθηγητής, όσο και ως άνθρωπος, έδινε στους συναδέλφους και τους φοιτητές μας το παράδειγμα της ευθύνης συνοδευόμενης άριστα με την προσήνεια, την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητα.

Στο πρόσωπο του Μάνου οι συνάδελφοί του αναγνωρίζουμε ένα πρότυπο καθηγητή, άξιο να μνημονεύεται και να εμπνέει, όχι μόνο για την ακαδημαϊκή του αρτιότητα, αλλά και για τους πολύχρονους αγώνες που έδωσε από διάφορες θέσεις μέσα στον Σύλλογο των μελών ΕΔΙΠ, αλλά και παλαιότερα των μελών ΕΤΕΠ του ΠΘ, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την προσφορά δωρεάν και υψηλής ποιότητας γνώσης στους φοιτητές μας και την υπεράσπιση του δημόσιου και δημοκρατικού πανεπιστημίου.

Αυτό το όραμα δεν το εγκατέλειψε ποτέ, όπου κι αν βρέθηκε, όπου κι αν δούλεψε, όσες δυσκολίες κι αν συνάντησε, κερδίζοντας με την πρωτοπόρα δράση του τον θαυμασμό των συναδέλφων του, την εκτίμηση και την αναγνώριση των αξιών και των ιδανικών του.

Εφυγε από κοντά μας, κατέχοντας τη θέση του γραμματέα του ΔΣ του Συλλόγου μελών ΕΔΙΠ του ΠΘ, μία θέση στη Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π., αλλά πρωτίστως αυτή του φίλου.

Η στάση ζωής του, πάντα συνδεδεμένη με το δίκαιο και το κοινό καλό, αποτέλεσε και θα αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Ευχόμαστε στην οικογένειά του κουράγιο και να βρει γρήγορα τον αναγκαίο τρόπο που θα απαλύνει κατά το δυνατόν το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε ο Μάνος».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=