Κων. Μαραβέγιας: Αναστέλλεται η επιβολή ποινής για όσους δεν έχουν επιλέξει προσωπικό γιατρό

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-22, 19:22:45
Κων. Μαραβέγιας: Αναστέλλεται η επιβολή ποινής για όσους δεν έχουν επιλέξει προσωπικό γιατρό

Την ανακοίνωση της αναστολής του μέτρου της επιβολής ποινής για όσους δεν έχουν επιλέξει τον προσωπικό γιατρό έκανε με επίσημη ανακοίνωση ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Όπως αναφέρει, το Υπ. Υγείας ετοιμάζει σειρά βελτιώσεων στο σύστημα του προσωπικού γιατρού, που αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2023, με μία από αυτές να είναι και το μέτρο της ποινής άρα οι ασφαλισμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να νιώθουν απειλούμενοι.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μαραβέγιας, ο προσωπικός γιατρός αποτελεί μια καθαρά ασθενοκεντρική μεταρρύθμιση του τομέα της δημόσιας υγείας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και την αδιάλειπτη φροντίδα του συνόλου των ασθενών χωρίς εξαιρέσεις. Η προετοιμασία του συστήματος συνεχίζεται με επιτυχία, με την  ένταξη ως προσωπικών γιατρών και άλλων ειδικοτήτων εκτός των παθολόγων και των γενικών γιατρών, όπως καρδιολόγων, πνευμονολόγων, ρευματολόγων. «Με τη θεσμοθέτηση του προσωπικού γιατρού, στον οποίο θα έχουν δωρεάν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, εξασφαλίζεται η συνέχεια στη φροντίδα του ασθενούς, καθώς και ο καλύτερος συντονισμός των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών, στη περίπτωση που ο ασθενής χρειαστεί να απευθυνθεί σε άλλες εξειδικευμένες δομές υγείας», σημείωσε ο βουλευτής.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα για την κατάργηση του clawback και του rebate. Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαραβέγιας, όποιος θα έχει παραπεμπτικό από προσωπικό γιατρό, δεν θα καταβάλει πλέον συμμετοχή και, επίσης, δεν θα υπόκειται το παραπεμπτικό στη διαδικασία του clawback.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=