ΤΟΠΙΚΑ

Τροχαίο στη Ν. Δημητριάδα: «Είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα» λέει ο ιδιοκτήτης

τροχαίο-στη-ν-δημητριάδα-είναι-θέμα-χ-864320

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τζαμαρία γραφείου τελετών μετά από τροχαίο ατύχημα προχθές στη Νέα Δημητριάδα.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 22:30 και είναι θαύμα που δεν υπήρξαν θύματα, αφού η 22χρονη οδηγός του ΙΧ τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών έλειπε από το γραφείο του την ώρα εκείνη.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τη στροφή της Αναλήψεως με κατεύθυνση προς Γορίτσα το ΙΧ της νεαρής οδηγού έφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει αρχικώς σε σταθμευμένη μηχανή και έπειτα στην τζαμαρία του γραφείου τελετών.

Από τη σφοδρή πρόσκρουση η τζαμαρία θρυμματίστηκε και τα τζάμια εκτοξεύτηκαν πίσω από το γραφείο του καταστήματος στον τοίχο.

Η 22χρονη υπέστη σοκ. Σε Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός. Ευτυχώς, οι πυροσβέστες δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε απεγκλωβισμό, καθώς η οδηγός είχε βγει ήδη από το αυτοκίνητο φέροντας ελαφρά τραύματα.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος περιοίκων, που άκουσε τον δυνατό θόρυβο και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Η νεαρή παρελήφθη από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ το Τμήμα Τροχαίας Βόλου συνέχιζε έως αργά το βράδυ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών Θεόδωρος Παπαχρήστος, ο οποίος την ώρα του τροχαίου απουσίαζε, λέει ότι «αν δεν είχα πάει βόλτα τον σκύλο και παρέμενα στην εργασία μου, καθώς πολλές φορές κάθομαι μέχρι αργά, δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί. Τα τζάμια θα με είχαν σκοτώσει».

Ο κ. Παπαχρήστος θεωρεί πως εκείνο που τον έσωσε στα αλήθεια είναι το γεγονός ότι μπροστά από το γραφείο είχε σταθμεύσει τη μηχανή του, που καταστράφηκε ολοσχερώς, και μία μεγάλη ζαρντινιέρα.

«Αυτά συγκράτησαν το ΙΧ να μην μπει όλο μέσα στο γραφείο και να ακινητοποιηθεί επάνω στο πεζοδρόμιο με το μπροστινό του μέρος στην τζαμαρία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εκτιμάται ότι όταν σημειώθηκε το τροχαίο η 22χρονη έστριβε στην οδό Φιλιππίδη για να μπει στην Αναλήψεως. Προκειμένου να προλάβει να περάσει, καθώς στην Αναλήψεως αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες, γκάζωσε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο.

Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα. Ο κ. Παπαχρήστος λέει ότι πριν δύο χρόνια τζιπ καβάλησε και πάλι το πεζοδρόμιο μπροστά από το γραφείο του, ενώ τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα έχουν πέσει στη διπλανή βιοτεχνία παραδοσιακών γλυκών και πολλά ΙΧ έχουν πέσει μέσα στο ποτάμι.

Μάλιστα, έχει συνταχθεί έκθεση για την επικινδυνότητα που υπάρχει στο σημείο για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

«Μόνο η φωτεινή σηματοδότηση των οδών Φιλιππίδη και Ροστώβ μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, ώστε οι οδηγοί να μπαίνουν στην οδό Αναλήψεως με μικρή ταχύτητα. Πρέπει κάτι να γίνει. Είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα», προειδοποιεί ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου