Κατερίνα Παπανάτσιου: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η μόνη ρεαλιστική λύση

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-22, 12:08:24
Κατερίνα Παπανάτσιου: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η μόνη ρεαλιστική λύση

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Εταιρική Διακυβέρνηση των εταιρειών του Δημοσίου τοποθετήθηκε η Βουλευτής Μαγνησίας και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ.Παπανάτσιου.

Η κα Παπανάτσιου σημείωσε πως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετήσει την Επιτελική Διακυβέρνηση των Εταιρειών του Δημοσίου με σειρά διατάξεων που θα διευθετούν τον τρόπο λειτουργίας των ανώνυμων εταιριών του δημοσίου προς όφελος, όχι σαφώς του κοινωνικού συνόλου, αλλά της αγοράς. Ακόμα υπογράμμισε πως τα επιχειρησιακά σχέδια των ΔΕΚΟ, θα εκπονούνται και θα αποφασίζονται από τις διοικήσεις των εταιριών, χωρίς τον έλεγχο και συμβολή του αρμόδιου Υπουργείου και της πολιτικής ηγεσίας. Επιπρόσθετα οι διαδικασίες προσλήψεων δεν θα γίνονται πλέον μέσω ΑΣΕΠ και το νέο προσωπικό θα προσλαμβάνεται εκτός συλλογικών συμβάσεων, ρύθμιση που δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.

Η πρώην Υπουργός τόνισε πως συγκρούονται δύο σχέδια. «Ένα σχέδιο που αναφέρεται στις κοινωνικές ανάγκες, και απέναντί του ένα άλλο που συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή μάλλον δεν θέλει να καταλάβει, γιατί στοχεύει αλλού. Ποια είναι η ωφέλεια από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τη στιγμή που η Κυβέρνηση μόνη της λέει πως τα μέτρα έχουν κοστίσει 13 δις!»

Η κ. Παπανάτσιου κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι μοιράζει χρήματα απευθείας αναθέσεων αρκετών δις και παράλληλα τολμά να ρωτά ξανά και ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ «που θα βρεθούν τα λεφτά;». «Καμία νύξη δεν γίνεται για τους έμμεσους φόρους, τη στιγμή που τα έσοδα από τον ΦΠΑ στο επτάμηνο του έτους είναι 25% υψηλότερα από πέρσι την ίδια περίοδο. Ο πληθωρισμός καλπάζει στο 11,4% η αύξηση στο φυσικό αέριο έφτασε στο 261,3%, στο πετρέλαιο θέρμανσης 65,1%, στον ηλεκτρισμό 38% και στα καύσιμα  21,5%. Το ψωμί και τα δημητριακά ακολουθούν με 18,5%, τα γαλακτοκομικά-αυγά με 18% και το κρέας με αύξηση 17,1%».

Κλείνοντας την ομιλία της η Κ. Παπανάτσιου σημείωσε πως «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλεψη για την ενέργεια με την ανάκτηση της ΔΕΗ, έχει πρόβλεψη για την μείωση του κόστους ζωής με τις στοχευμένες μειώσεις φόρων όπως οι ΕΦΚ και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, έχει στόχευση στην ενίσχυση των εισοδημάτων, με την αύξηση του βασικού μισθού και την τιμαριθμική αναπροσαρμογή, με την  αύξηση του αφορολόγητου ορίου. Πρέπει να μας πείτε για τα μέτρα του προγράμματός μας, ένα, ένα, γιατί τα απορρίπτετε, η υπεκφυγή ότι κοστίζει δεν περνάει  πια».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=