Αθ. Λιούπης: Δέσμευση Υπ. Υγείας για προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων στο Νοσοκομείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-22, 11:39:44
Αθ. Λιούπης: Δέσμευση Υπ. Υγείας για προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων στο Νοσοκομείο Βόλου

Συνάντηση με τον Υπ. Υγείας κ. Πλεύρη και με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα συναντήθηκε χθες ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου ενώ ζητήθηκε η άμεση επίλυσή τους.

Ο κ. Λιούπης έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου στον Υπουργό,  ο οποίος είδε θετικά την προκήρυξη επιπλέον μόνιμων θέσεων ιατρών για την κάλυψη των αναγκών, παρέπεμψε όμως τον Βουλευτή στην Αναπληρώτρια Υπουργό, η οποία είναι αρμόδια.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης ο κ. Λιούπης μετέφερε στην Αν. Υπουργό την απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου για τις θέσεις που πρέπει να προκηρυχθούν για την άμεση λειτουργία Τμημάτων και Κλινικών.

Η κ. Γκάγκα δεσμεύτηκε για την προκήρυξη τουλάχιστον τεσσάρων επιπλέον  μόνιμων θέσεων γιατρών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση του Νοσοκομείου Βόλου,  ειδικοτήτων χειρουργικής, παθολογίας, ψυχιατρικής και γαστρεντερολογίας.

Σημειώνεται πως στην τελευταία προκήρυξη είχαν προκηρυχθεί για την Μαγνησία δύο θέσεις ιατρών- παθολογίας και επεμβατικής καρδιολογίας- και άλλες τέσσερις θέσεις για τα Κέντρα Υγείας σε θέση Διευθυντή.

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα ενημέρωσε τον Βουλευτή και για την εξάμηνη παράταση παραμονής των ειδικευόμενων νοσηλευτών ΙΔΟΧ στις ειδικότητες της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δημόσιας υγείας. Αυτό σημαίνει πως η νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου ενδυναμώνεται με την παραμονή των 17 εξειδικευμένων νοσηλευτών και την ένταξη ακόμη 21 με ειδικότητα ΤΕ Νοσηλευτικής και έντεκα ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής, μέσω της προκήρυξης 7Κ.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε την Αν. Υπουργό για τη συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο ΕΣΥ.

 

Το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στη συζήτηση με τον Υπουργό Υγείας

Το θέμα της δημιουργίας του αναγκαίου για την υγεία των καρκινοπαθών συμπολιτών Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος έθεσε εκ νέου στον Υπουργό Υγείας ο κ. Λιούπης. Το θέμα άλλωστε το είχε συζητήσει με τον Πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους τον Απρίλιο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει θετικός στη δημιουργία του και να ζητά από τον Υπουργό Υγείας να διερευνήσει τρόπους χρηματοδότησης.

Ο κ. Πλεύρης μετέφερε στον κ. Λιούπη πως θα εξεταστεί  η ένταξη χρηματοδότησης του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος  στο Ταμείο Ανάκαμψης, θα χρειαστεί όμως χρόνος

προκειμένου να γίνει κοστολόγηση των προς ένταξη έργων, ώστε να υπάρξει επίσημα η τελική έγκριση.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον κ. Πλεύρη και σημείωσε πως θα επανέλθει σύντομα με το αίτημα της δημιουργίας του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, για το οποίο έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος στον Πρωθυπουργό. 

 

Σημαντικές αλλαγές στο προς ψήφιση νομοσχέδιο

Σήμερα, ο Βουλευτής Μαγνησίας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, όπου συζητήθηκαν λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο για την υγεία, που θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων και τρεις  σημαντικές διατάξεις. Ειδικότερα, επισημάνθηκε από τον Υπουργό πως παρατείνονται οι επικουρικές συμβάσεις ιατρών και μετά τις 31/12/2022, δεν θα ισχύει η ποινή του 10% για κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις σε όσους πολίτες δεν έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό και τέλος δεν θα ισχύσει το claw back και το rebate στους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, για τις εξετάσεις που θα πραγματοποιήσουν σε ασθενείς, που έχουν παραπεμπτικό από προσωπικό γιατρό.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=