ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλίμα συγκίνησης και θαυμασμού η προβολή του «ArgoNavis»

σε-κλίμα-συγκίνησης-και-θαυμασμού-η-πρ-864431

Παρουσιάστηκε χθες στο ΤΕΕ Μαγνησίας το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για το ταξίδι της Αργούς, με τίτλο «ArgoNavis» διάρκειας 100 λεπτών.

Η ταινία- ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στα πλαίσια του Εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής κληρονομίας, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου».

Το Argonavis της εταιρείας Faos αποτελεί έναν ύμνο στην Αργώ και την ιστορία της Αργοναυτικής Εκστρατείας και κατ’ επέκταση στον Βόλο, απ’ όπου ξεκίνησε το ταξίδι της η θρυλική πεντηκόντορος. Στο ντοκιμαντέρ αποτυπώνεται η ιστορία της σύγχρονης… Αργοναυτικής Εκστρατείας: πώς μετά απ΄3.500 χρόνια, το 2004 ξεκίνησε η ανακατασκευή του προϊστορικού πλοίου μέσα από ένα ολοκληρωμένο ερευνητικό πρόγραμμα πειραματικής ναυτικής αρχαιολογίας του Ινστιτούτου Ναύδομος, με τη χρήση ξυλείας από το Πήλιο και ακολουθώντας τους κανόνες της πανάρχαιας ελληνικής ναυπηγικής. Η ναυπήγηση του πλοίου ολοκληρώθηκε το 2006 και ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά ταξίδια στον Παγασητικό.

Το δύσκολο ταξίδι της Αργούς είχε καταγράψει ο Στέλιος Ευσταθόπουλος, που ανέλαβε να μεταφέρει την ιστορία της σύγχρονης αργοναυτικής εκστρατείας στη μεγάλη οθόνη, διαφημίζοντας στα πέρατα του κόσμου τον τοπικό μύθο αλλά και την πόλη που τον γέννησε.

Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο 9ο London Greek Film Festival, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, στο 1ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Καστελόριζου, στο 10ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, στο φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών στο Μόναχο 2017. στην Γαλλία, Παρίσι Grand Action cinema και στην Νίκαια 2021.

Σκηνοθεσία: Στέλιος Ευσταθόπουλος, Σουζάνε Μπάουζινγκερ Παραγωγή: FAOS TV PRODUCTIONS.

Συμπαραγωγή: ROLL PRODUCTIONS – TEAMFAOS.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου