ΤΟΠΙΚΑ

Ελάχιστα πλέον τα παραδοσιακά περίπτερα στις γειτονιές του Βόλου

ελάχιστα-πλέον-τα-παραδοσιακά-περίπτ-864461

Τρία ακόμη εγκαταλελειμμένα περίπτερα «έφυγαν» το προηγούμενο διήμερο από κεντρικά σημεία του Βόλου. Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν τα «κουφάρια» περιπτέρων επί των οδών Αναλήψεως με 54ου Συντάγματος, Παγασών με Ρήγα Φεραίου και Δονδολίνων με Γαρέφη, δίνοντας πλέον ελεύθερα τα πεζοδρόμια στους πεζούς.

Το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος του δήμου Βόλου, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Η υπόσχεση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και της δημοτικής αρχής σχετικά με την υλοποίηση παρεμβάσεων, οι οποίες στοχεύουν στην απρόσκοπτη και ομαλή κίνηση πεζών και ΑμεΑ συνεχίζεται», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου Μιχάλης Καπουρνιώτης, ο οποίος παρακολούθησε τις εργασίες απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων περιπτέρων.

Επίσης, όπως ενημερώνει στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου θα αποφασιστεί η αποξήλωση και απομάκρυνση από συνεργεία του δήμου τεσσάρων ανενεργών περιπτέρων της πόλης, τα οποία καταλάμβαναν κοινόχρηστους χώρους.

«Η απομάκρυνση αυτών κρίνεται απαραίτητη, εφόσον τα περίπτερα δεν λειτουργούν, ενώ θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη λειτουργική βελτίωση και την αισθητική αναβάθμιση», υπογράμμισε ο κ. Καπουρνιώτης και πρόσθεσε: «Σε πλήρη συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες και την Βιώσιμη κινητικότητα του Δήμου Βόλου και με τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ.κ Θεοδώρου και Σταυρίδη, η αποκατάσταση των πεζοδρομίων που ελευθερώνονται γίνεται την ίδια ημέρα, για την ομαλή κίνηση των πεζών και ΑμεΑ.

Η αποδέσμευση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων και η διευκόλυνση διέλευσης των πεζών και ΑμεΑ συνιστά προτεραιότητα για τον Δήμαρχο μας κ. Αχιλλέα Μπέο και την δημοτική μας αρχή».

Συνολικά, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 70 περίπτερα στον Βόλο, τα οποία διέκοψαν τις εργασίες τους. «Πλέον παραμένουν ελάχιστα, για να μας θυμίζουν το παραδοσιακό περίπτερο της γειτονιάς», τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου