Από τον Παγασητικό ξεκινάει η στρατιωτική άσκηση «ΑΡΓΩ 2022»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-22, 10:21:51
Από τον Παγασητικό ξεκινάει η στρατιωτική άσκηση «ΑΡΓΩ 2022»

Από τον Παγασητικό ξεκινάει αύριο η στρατιωτική άσκηση «ΑΡΓΩ 2022» που θα διαρκέσει μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Η ΤΑΜΣ «ΑΡΓΩ 2022» πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και εντός FIR Αθηνών ενώ περιλαμβάνει και το νησί του Αη Σώστη που αναμένεται να προκαλέσει αντίδραση της Τουρκίας καθώς πρόκειται για ένα νησί που βρίσκεται στο στόχαστρο των γειτόνων καθώς θεωρούν ότι θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένο όπως και μια σειρά ακόμη ακριτικά νησιά.

Ήδη εν πλω και με προορισμό το Αιγαίο βρίσκεται το πανίσχυρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre» φορτωμένο με άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα, πεζοναύτες αλλά και ομάδα κομάντος  Ειδικών Επιχειρήσεων. Πρόκειται για πλοίο με κωδικό όνομα «Thunder» μήκους 200 μέτρων το οποίο επιχειρεί για το Marine Nationale από το 2006. «Δίδυμο» με το FS «Dixmude» το οποίο το 2020 συμμετείχε στην εντυπωσιακή άσκηση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» η οποία πραγματοποιήθηκε στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες ημέρες όλα τα πλοία θα πλεύσουν στον Παγασητικό όπου θα πραγματοποιηθεί το σχετικό briefing και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το κύριο σκέλος της «ΑΡΓΩ 2022».Με ένα από τα σενάρια να προβλέπει αεροκίνητη ενέργεια στον Αη Στράτη με συμμετοχή του συνόλου των δυνάμεων που λαμβάνει μέρος και εκτέλεση από ελικόπτερα και κομάντος. Η επιλογή του ακριτικού μας νησιού κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν αφού με αυτό τον τρόπο το Παρίσι θέλει να στείλει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου και ειδικά σε αυτά που αμφισβητεί η Τουρκία είναι δεδομένη και αναγνωρίζεται με τον πλέον απόλυτο τρόπο από τη Γαλλία. Η οποία άλλωστε έχει δεσμευτεί για στρατιωτική συνδρομή στην Ελλάδα έναντι κάθε απειλής.

Το τελικό στάδιο της άσκησης «ΑΡΓΩ 2022» θα πραγματοποιηθεί στη Σκύρο με μεγάλη αποβατική ενέργεια Γάλλων και Ελλήνων Πεζοναυτών και  υποστήριξη τόσο από τα πλοία όσο και από αέρος από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και από επιθετικά ελικόπτερα Apache.

Από ελληνικής πλευράς, θα συμμετέχουν δυνάμεις του στρατού ξηράς, όπως Ειδικών Επιχειρήσεων, Τεθωρακισμένων, Πεζοναυτών, Πυροβολικού, Αεροπορίας Στρατού, ναυτικές μονάδες και ιπτάμενα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας. 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=