ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν θα της έκανα ποτέ κακό» – Ή διακόπτει τις επαφές ή πάει φυλακή

δεν-θα-της-έκανα-ποτέ-κακό-ή-διακόπ-864663

Με δικαστική απόφαση η λύση της σχέσης ζευγαριού στον Βόλο, που χώρισε πριν από 20 μέρες μετά από 3,5 χρόνια και ο άνδρας δεν μπορεί να το πάρει απόφαση, καταφεύγει σε απειλές και μηνύματα εκβιαστικού περιεχομένου και προκαλεί αναστάτωση και φόβο στην πρώην σύντροφό του.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον 37χρονο σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για ενδοοικογενειακή απειλή, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο ο καταδικασθείς να διακόψει κάθε επικοινωνία και επαφή με την 27χρονη και να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε μήνα. Σε περίπτωση που ο καταδικασθείς δεν τηρήσει τους όρους, το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να εκτίσει ποινή τριών μηνών μέχρι να εκδικαστεί η
έφεση. Η 27χρονη κατήγγειλε ότι την περασμένη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ο κατηγορούμενος την επισκέφτηκε στο σπίτι της και την απείλησε ότι εάν δεν αποσύρει την εναντίον του μήνυση για περιστατικό που σημειώθηκε στις 15 Αυγούστου θα βάλει φωτιά και θα κάψει την οικία της.

«Ηταν σε έξαλλη κατάσταση. Ούρλιαζε, χτυπούσε με γροθιές την πόρτα, έριχνε κλοτσιές. Του ζήτησα να φύγει και εκείνος συνέχιζε. Σταμάτησε μόνο όταν άκουσε τη μητέρα μου να καλεί την Αστυνομία, επειδή μιλούσε δυνατά», σημείωσε η παθούσα. Στις 15 Αυγούστου τα ξημερώματα η 27χρονη διακομιζόταν λιπόθυμη από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου από τον φόβο που της προκάλεσε ο κατηγορούμενος, όταν την επισκέφτηκε στο σπίτι και φώναζε, την απειλούσε και την εξύβριζε. Ο κατηγορούμενος άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου κλαίγοντας. Από
τη μεριά του ισχυρίζεται ότι δεν είναι ικανός να κάνει ποτέ το παραμικρό κακό στην 27χρονη. «Μόνο εγώ μπορεί να πάω στο Νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι πήγε σπίτι της για να πάρει τα πράγματά του και είχε μάρτυρα μαζί του ότι δεν προκάλεσε επεισόδιο.

Ο 37χρονος έλεγε ότι αγαπά την παθούσα, τη λατρεύει. Τόνιζε ότι θα κόψει κάθε σχέση μαζί της, τώρα που άκουσε όλα αυτά. Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής επισήμανε στο δικαστήριο ότι και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έλεγε ότι αγαπά την Καρολάιν, αλλά όταν εκείνη του είπε ότι θα φύγει, τη σκότωσε.
Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του λέγοντας ότι δεν είναι τρόπος προσέγγισης η επίθεση. «Οι ενέργειές του προκάλεσαν φόβο στην παθούσα. Να τιμωρηθεί για να αποτραπεί τυχόν χειρότερη πράξη» επισήμανε. Ανακοινώνοντας την απόφαση του Αυτοφώρου, ο πρόεδρος επισήμανε στον 37χρονο ότι «όταν κάποιος δεν θέλει να συνεχίσει τη σχέση του, πρέπει η απόφασή του να γίνεται σεβαστή».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου