ΤΟΠΙΚΑ

Αγριο ξύλο μεταξύ μαθητών στο Γυμνάσιο Αγριάς

αγριο-ξύλο-μεταξύ-μαθητών-στο-γυμνάσι-864683

Απερίγραπτο σκηνικό βίας έξω από το Γυμνάσιο Αγριάς χθες το μεσημέρι. Μετά τη λήξη των μαθημάτων δυο παιδιά της 2ας Γυμνασίου άρχισαν να πλακώνονται με μπουνιές – κλοτσιές και έπεφταν ο ένας επάνω στον άλλο κάτω στον δρόμο.

Το θλιβερό περιστατικό κοινοποίησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εκπαιδευτικός, που δεν άντεξε στο φρικτό θέαμα. Συμμαθητές των δύο που τσακώνονταν έτρεχαν να τους χωρίσουν, ενώ άλλοι έριχναν λάδι στη φωτιά και έριχναν κλοτσιές στους μαθητές που ήταν πεσμένοι κάτω στον δρόμο.

Δυστυχώς, οι σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια μίας ακόμη καθηγήτριας, η οποία, όμως, δεν έδωσε σημασία, αφού… είχε τελειώσει το σχολείο, ενώ και οι μαθητές πλακώνονταν έξω στον δρόμο και όχι μέσα στο προαύλιο!

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο οποίος ήταν ενημερωμένος σχετικώς, αλλά προς στιγμήν δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο και εξετάζει τον τρόπο που θα χειριστεί το περιστατικό.

Επίσης, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως από το επεισόδιο δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ούτε έγινε αναφορά στην Αστυνομία όσο βρισκόταν σε εξέλιξη ο τσακωμός και μέχρι τη λήξη του.

Το άγριο κρούσμα βίας στο σχολείο αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό στο Γυμνάσιο Αγριάς, όπως επισημάνθηκε, από όσους γνωρίζουν.

Η ανάρτηση – σοκ

Η μάρτυρας εκπαιδευτικός προχώρησε σε κοινοποίηση του επεισοδίου σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η βία και να μη γίνεται ανεκτή. Είναι και η ίδια σοκαρισμένη από τις εικόνες φρίκης που αντίκρισε, όταν πήγαινε στο σχολείο για να πάρει την κόρη της.

Αναλυτικά στην ανάρτησή της αναφέρει: «Σήμερα δυστυχώς έγινα μάρτυρας ενός άσχημου περιστατικού έξω από το γυμνάσιο Αγριάς. Πηγαίνοντας λοιπόν να πάρω την κόρη μου στις 13:55, βγαίνουν μαθητές, νομίζω της 2ας γυμνασίου, και δύο παιδιά άρχισαν στη μέση του δρόμου κοντά στη βρύση το ξύλο. Αγριο ξύλο μπουνιές κλοτσιές και έπεσαν στον δρόμο ο ένας πάνω στον άλλον κρατώντας του το κεφάλι από τον λαιμό.

Παιδιά περνούσαν έλεγαν στον έναν να σταματήσει γιατί πραγματικά το κεφάλι του ενός ήταν κατακόκκινο. Και μάλιστα κάποια άλλα παιδιά αντί να τους χωρίσουν έδιναν κλοτσιές. Συσσωρευμένη βία! Καθηγήτρια έβγαινε να πάει στο αυτοκίνητο αλλά καμία σημασία.

Ίσως δεν είδε!!! Άλλοι γονείς εκεί έξω και κανείς δεν έκανε τίποτα. Δεν άντεξα, κατέβηκα από το αυτοκίνητο και τους φώναξα να σταματήσουν! Ως μάνα, ως εκπαιδευτικός, ως άνθρωπος θλίβομαι! Πραγματικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα! Πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με τα παιδιά μας».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου