ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος : «Δάγκωσε» επαγγελματίες με ψέματα

βόλος-δάγκωσε-επαγγελματίες-με-ψέμ-864854

Δεν είχε τον Θεό του ένας 45χρονος. Εφτασε στο σημείο να πει ψέματα ότι το παιδί του τραυματίστηκε σοβαρά, προκειμένου να βγάλει χρήματα με δόλιο τρόπο.

«Το παιδί μου τραυματίστηκε σοβαρά έξω από το σχολείο και χρειάζομαι επειγόντως χρήματα, διότι φεύγουμε για το εξωτερικό για να υποβληθεί σε δύσκολη επέμβαση», φέρεται να είπε σε ορισμένους επαγγελματίες, την πόρτα των οποίων χτύπησε για βοήθεια.

Ανυποψίαστοι ότι μπορεί ένας πατέρας να εκστομίσει ένα τόσο μεγάλο ψέμα και μάλιστα για το παιδί του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα που δεν του ανήκουν, ορισμένοι επαγγελματίες έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υποδυόμενος τον περίλυπο και απεγνωσμένο πατέρα κατάφερε να αποσπάσει ποσά από 100 έως 300 ευρώ από τον καθένα.

Η «μπάζα» του ενδεχομένως να ήταν μεγαλύτερη, αν τελικά δεν αποκαλυπτόνταν ότι έλεγε ψέματα, καθώς κάποιοι που ενημερώθηκαν σχετικά και θέλησαν να βοηθήσουν, πριν το κάνουν έσπευσαν να αναζητήσουν πληροφορίες, αν πράγματι είχε σημειωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα έξω από κεντρικό σχολείο του Βόλου και αν μαθήτρια νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου σοβαρά τραυματισμένη και θα χρειαστεί να μεταβεί στο εξωτερικό για επέμβαση.

Οταν ενημερώθηκαν πως τίποτα από τα παραπάνω που ο 45χρονος είχε ισχυριστεί δεν ισχύει συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για απάτη.

Αναζητώντας μάλιστα περισσότερες πληροφορίες ενημερώθηκαν πως πρόκειται για άεργο, που κατά καιρούς μηχανεύεται διάφορα ψέματα, προκειμένου να προκαλέσει τον οίκτο γνωστών και αγνώστων με σκοπό το κέρδος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, αν οι εξαπατημένοι επαγγελματίες θα καταθέσουν μήνυση σε βάρος του, για να διεκδικήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματα που έδωσαν για να βοηθήσουν. Ορισμένοι πάντως που επιχείρησαν να τον αναζητήσουν στο κινητό του τηλέφωνο διαπίστωσαν πως… έχει αλλάξει αριθμό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου