Κων. Μαραβέγιας: Επιχορήγηση του ΥΠΕΣ σε Σκόπελο και Ν. Πήλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-21, 21:15:46
Φωτογραφία αρχείου
Κων. Μαραβέγιας:  Επιχορήγηση του ΥΠΕΣ σε Σκόπελο και Ν. Πήλιο

Την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Κ. Στέλιου Πέτσα να επιχορηγήσει Δήμους της Μαγνησίας για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, γνωστοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι που θα λάβουν την επιχορήγηση είναι της Σκοπέλου και του Νοτίου Πηλίου με συνολικό ποσό τις 769.025,06 ευρώ.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε ποσό ύψους 19.271.229,95€ για την επιχορήγηση ΟΤΑ της χώρας, με σκοπό αποκλειστικά και μόνο την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 24η Μαρτίου 2022 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων ή αποζημιώσεις από αδικοπραξία.

Στη Μαγνησία, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα λάβει ποσό 145.716,83 ευρώ και ο Δήμος Σκοπέλου 623.308,23 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι, «παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, το υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός συνεχίζουν να δίνουν λύσεις σε προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρέχοντας πόρους που κλείνουν «πληγές». Η επιχορήγηση για την τακτοποίηση οφειλών από διαταγές πληρωμής, θα ανακουφίσει σημαντικά τους δήμους Σκοπέλου και Νοτίου Πηλίου, δίνοντας τη δυνατότητα εξυγίανσης των οικονομικών τους προς όφελος των ίδιων των πολιτών».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=