Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Λόφο της Γορίτσας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-21, 12:52:09
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Λόφο της Γορίτσας

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του εορτασμού  των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 που είχε θέμα  "Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά" η Ε΄ τάξη του 9ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας,  συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:

"Γορίτσα: ένας κατάφυτος λόφος, ένας ιστορικός τόπος, πολλές περιβαλλοντικές προκλήσεις" που υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Σημείο συνάντησης ήταν οι προσκοπικές εγκαταστάσεις (στους πρόποδες του λόφου). Ακολουθώντας ένα από τα αρχαία μονοπάτια και με την καθοδήγηση και ξενάγηση των Αρχαιολόγων κ. Μπαλωμένου Ιωάννας, κ. Ραφτοπούλου Μαριάνθης καθώς και της Μουσειοπαιδαγωγού  κ. Ευμορφίας Τσιαμάγκα, τις οποίες ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την υπέροχη αυτή εμπειρία,  διασχίσαμε το  μονοπάτι με διακριτά τα ίχνη από τις αρχαίες άμαξες , που  οδηγεί στο νοτιοδυτικό νεκροταφείο. Αφού πήραμε πληροφορίες συνεχίσαμε την υπέροχη διαδρομή μέσα στα πεύκα έχοντας στα δεξιά μας την θαυμάσια  θέα του λιμανιού και της παραλίας του Αναύρου.

Η πορεία του μονοπατιού ήταν σχετικά  εύκολη, σκιερή, και πανέμορφη  μέσα στα πεύκα. Η θάλασσα διακρίνεται μέσα από τα δέντρα και ακολουθεί παράλληλα μέχρι την Δυτική Πύλη. Αφού ξεκουραστήκαμε  στα τείχη της Δυτικής Πύλης, περάσαμε  στο εσωτερικό της αρχαίας πόλης. Άλλα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που συναντήσαμε ήταν η Αρχαία Αγορά – Πλατεία, το «λαγούμι», ο Προμαχώνας  και ο τερματισμός της διαδρομής στα τείχη της Αρχαίας Ακρόπολης και στην εκκλησιά της Ζωδόχου Πηγής. Εκεί μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Είχαμε την τύχη και τη χαρά να δούμε υπέροχες στερεοσκοπικές φωτογραφίες με τα ειδικά γυαλιά από το λόφο της Γορίτσας,  που τις είχε επιμεληθεί ο κ. Ευστάθιος Ζαφραντζάς.

Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία με άψογη οργάνωση, γι’ αυτό για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τις κυρίες Μαμαλούδη Ιωάννα, Ραφτοπούλου Μαριάνθη και Ευμορφία Τσιαμάγκα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας καθώς και τον κύριο Ευστάθιο Ζαφραντζά φωτογράφο, για όλα αυτά τα εξαιρετικά  πράγματα που μάθαμε και ζήσαμε.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=