ΤΟΠΙΚΑ

Απλήρωτα τα επιστημονικά περιοδικά στο Πανεπιστήμιο

απλήρωτα-τα-επιστημονικά-περιοδικά-σ-297054

Το οικονομικό αδιέξοδο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν φαίνεται μόνο στην αδυναμία αποπληρωμής των χρεών του για τα λειτουργικά έξοδα του Ιδρύματος αλλά και για τις ακαδημαϊκές ανάγκες. Αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό επιστημονικών περιοδικών, καθώς με την πρώτη δόση του τακτικού προϋπολογισμού για το 2012 είναι αδύνατο να αποπληρώσει το χρέος του 2011 στους εκδοτικούς οίκους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Σε έλλειψη είναι η «τροφή» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μιας και τα επιστημονικά περιοδικά θεωρούνται απαραίτητα για την ακαδημαϊκή καθημερινότητα φοιτητών και καθηγητών, όπως και για τη διεξαγωγή ερευνών.

Το Ίδρυμα αυτή τη στιγμή έχει ελάχιστους τίτλους στη διάθεσή του, μιας και εξαιτίας της οικονομικής του κατάστασης δεν μπόρεσε να πληρώσει τις συνδρομές στους εκδοτικούς οίκους για το 2011, με αποτέλεσμα τώρα οι διακοπές συνδρομών να είναι αλλεπάλληλες.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη το θέμα των επιστημονικών περιοδικών μπορεί για πολλούς να μοιάζει δεύτερης κατηγορίας, για ένα Πανεπιστήμιο όμως είναι ζήτημα πρώτης γραμμής.

«Με βάση τα επιστημονικά περιοδικά, στα οποία δημοσιεύονται οι πιο νέες έρευνες και στοιχεία για όλα τα αντικείμενα, διενεργούνται οι έρευνες και οι μελέτες των ακαδημαϊκών. Χωρίς αυτά όλα το ακαδημαϊκό επίπεδο μειώνεται. Εμείς με τα πρώτα χρήματα που λάβαμε για το 2012 δεν μπορέσαμε να αποπληρώσουμε τις συνδρομές του 2011 και το πιο ανησυχητικό είναι πως δεν έχουμε προϋπολογισμό για το 2012, έτσι ώστε να ξέρουμε πόσα χρήματα θα λάβουμε για να κάνουμε με τη σειρά μας το κουμάντο μας» υπογράμμισε ο κ. Ζουμπουλάκης.

Στη Σύγκλητο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή αποφασίστηκε ένα μέρος των χρεών να πληρώσει η Επιτροπή Ερευνών, όμως και πάλι δεν καλύπτεται όλο το οφειλόμενο ποσό και οι τίτλοι που θα παραμείνουν στο Ίδρυμα θα είναι περιορισμένοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου