ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν τον προστάτη τους

τίμησαν-τον-προστάτη-τους-865268

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκαν από τον ΣΕΑΝ Μαγνησίας ο προστάτης των εφέδρων αξιωματικών, Αγιος Νικήτας, καθώς και η ημέρα τιμής και μνήμης του εφέδρου αξιωματικού. Ο φετινός εορτασμός ήταν αφιερωμένος στον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Μαργαρίτη Δουμουσιάρη, ο οποίος «έφυγε» πλήρης ημερών την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νομού. Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ, βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος, ο βουλευτής Μαγνησίας Κων. Μαραβέγιας, εκπρόσωπος της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, εκπρόσωπος του βουλευτή Αθ. Λιούπη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δ. Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Γ. Κίτσιος, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Βόλου αντιδήμαρχος Ανδ. Ζέρβας, ο εκπρόσωπος του ΑΔΦΒ σχης (ΠΖ) Βλ. Μακρής, ο εκπρόσωπος του δκτή 1ης ΤΑΞΑΣ σχης (ΑΣ) Αθαν. Δημητρίου, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ υπτγος ε.α.κ. Γ. Τοσιλιάνης, εκπρόσωποι του δκτή της 111 ΠΜ, της δκτού της 4ης ΠΔΛΣ, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του ΣΕΑΝ Λάρισας, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βίκτωρ Σακής, ο πρόεδρος Αδάμος Μουζουρής και το Δ.Σ. της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, ο αντιπρόεδρος της ΛΕΔ εφ. λγός (ΠΖ-ΕΔ) Β. Ηλιόπουλος, ο Ν. Χαυτούρας, έφεδροι αξιωματικοί μέλη του Συνδέσμου και πλήθος κόσμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης προσφώνησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βασίλης Σιαφάκας και άρχισε με αρτοκλασία από τον π. Κων/νο και τη χορεία των ιεροψαλτών αποτελούσαν οι Δ. Νασιάκος, Α. Χριστοδούλου και Ι. Πασχαλίδης, όλοι έφεδροι αξιωματικοί του Συνδέσμου. Ακολούθησε η περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικήτα γύρω από το πάρκο των Εφέδρων Αξιωματικών.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας Κ. Καραδήμας αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νικήτα και τον ρόλο που διαδραματίζει ο έφεδρος αξιωματικός σήμερα, την ανάγκη αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών των μελών του Συνδέσμου, την ενότητα και υποστήριξη όλων των μελών προς τον Σύνδεσμό, τη συμμετοχή όλων στις δραστηριότητες του Συνδέσμου, είτε κοινωνικές είτε στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Συνεχείς δραστηριότητες

Αναφέρθηκε επίσης στις συνεχείς δραστηριότητες που υλοποίησε και υλοποιεί ο ΣΕΑΝ, όπως το 2ο Σχολείο Εφέδρων Αξιωματικών στα Χάνια Πηλίου, τους Πανελλήνιους Σκοπευτικούς Αγώνες που διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία και πρώτες νίκες πανελληνίως, τη συμμετοχή σε ασκήσεις, σε περιπόλους πυροπροστασίας σε όλο το νομό και πολλές άλλες. Επίσης αναφέρθηκε στον άνθρωπο και το έργο που επιτέλεσε ο εκλιπών επίτιμος πρόεδρος Μαργαρίτης Δουμουσιάρης.

Στη συνέχεια ο Σύνδεσμος βράβευσε για την πολύτιμη προσφορά στον Σύνδεσμο τους εφέδρους αξιωματικούς Ι. Ακριβογιάννη, Δ. Νασιάκο, Ν. Τσακίρη, Δ. Χαντζηπλάκη, π. Γεώργιο Αναγνωστούλη, και Γ. Αγγλογάλλο.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των εφέδρων αξιωματικών Μαγνησίας, των τεθνεώτων προέδρων και μελών του Δ.Σ., των Βολιωτών εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών που στελέχωσαν το 1ο Τάγμα Χιονοδρόμων το 1940 και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας.

Στεφάνι κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος και Κ. Μαραβέγιας, ο εκπρόσωπος του ΑΔΦΒ σχης (ΠΖ) Βλ. Μακρής, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ υπτγος Γ. Τοσιλιάνης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας Κ. Καραδήμας, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του ΣΕΑΝ Λάρισας ο εκπρόσωπος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Βίκτωρας Σακής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Αδάμος Μουζουρής.

Ακολούθησαν ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος. Στη συνέχεια ο Χορευτικός Σύλλογος Ν. Ιωνίας Βόλου παρουσίασε ένα χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο ΣΕΑΝ Μαγνησίας τους ευχαριστεί θερμά για την παρουσίασή τους αυτή, καθώς και την ΕΨΑ για την ευγενική χορηγία των αναψυκτικών της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου