ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας: Κάναμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε και συνεχίζουμε

δεεπ-νέας-δημοκρατίας-κάναμε-πράξη-όσ-865368

Αποτίμηση των τριών χρόνων διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί κάνει η ΔΕΕΠ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Νέα Δημοκρατία στο προεκλογικό της πρόγραμμα αναφερόταν στη δημιουργία μιας Οικονομίας με ισχυρή ανάπτυξη που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες, με πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Τα αποτελέσματα μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης μας δικαιώνουν. Κάναμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε και συνεχίζουμε περαιτέρω.

Από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2022 δημιουργήθηκαν 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά από το 2011, ο αριθμός των απασχολουμένων να φτάσει τα 4,1 εκατομμύρια. Στο Α’ εξάμηνο του ‘22 το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 267.192 θέσεις.

Οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι σε μεγάλο ποσοστό πλήρους απασχόλησης, υψηλών δεξιοτήτων και προσφέρουν καλύτερα εισοδήματα. Η ανεργία τον Ιούλιο του 2022 ήταν 12,6%, 4,7 μονάδες λιγότερο από το ποσοστό ανεργίας που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανεργία είναι η χαμηλότερη της τελευταίας 12ετίας.

Συνολικά, τα μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας κατά την περίοδο της πανδημίας ανήλθαν συνολικά στα 10 δις ευρώ, για την περίοδο 2020 – 2022. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης που έχει υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να ωφεληθούν 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι και άνεργοι. Οι αναστολές συμβάσεων, συνέβαλαν στη διάσωση εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των εργαζομένων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου