Εξατομικευμένη δομή για την απασχόληση

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-21, 10:30:21
Η φιλοσοφία του βασίζεται στην εφαρμογή διεπιστημονικών προσεγγίσεων προώθησης της απασχόλησης των ανέργων
Εξατομικευμένη δομή για την απασχόληση

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center είναι μία νέα κοινωνική δομή για την απασχόληση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου με κύριο στόχο την ένταξη και επανένταξη πολιτών στην αγορά εργασίας.

Με έναρξη λειτουργίας τον Απρίλιο του 2022, το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ αποτελεί μία εξατομικευμένη δομή για την Υποστήριξη της Απασχόλησης με πρότυπο αντίστοιχες επιτυχημένες δομές απασχόλησης της Σκανδιναβίας και της Ισπανίας.

Η ομάδα του Job Center του Βόλου απαρτίζεται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγο, οικονομολόγο, διοικητικό προσωπικό. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην εφαρμογή διεπιστημονικών προσεγγίσεων προώθησης της απασχόλησης των ανέργων και δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην Κ.Ε.Α.), με σκοπό ο άνεργος να ανακαλύψει τις κλίσεις του, να βελτιώσει τα προσόντα του και να καταστεί αυτόνομος στην ενεργή αναζήτηση εργασίας.

Η βασική μεθοδολογία βασίζεται στις λύσεις και όχι στα προβλήματα (μοντέλο solution focused), όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με βάση αυτή τη μεθοδολογία, το προσωπικό προσπαθεί να ενδυναμώσει τους ανέργους, ώστε να βάζουν στόχους και να αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους σχεδιάζοντας το μέλλον τους, για να μην εγκλωβίζονται στον φαύλο κύκλο της συζήτησης για τα πολλά καθημερινά τους προβλήματα που τους απογοητεύουν και τους αποθαρρύνουν από το να κρατήσουν τα ηνία της δικής τους ζωής.

«Με προσανατολισμένες υποστηρικτικές ενέργειες προς 300 ανέργους της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ Βόλου (κεντρική περιοχή του Βόλου) στοχεύουμε στην πληροφόρηση των ανέργων, το ταίριασμα και τη σύνδεσή τους με κενές θέσεις εργασίας την ενδυνάμωσή τους μέσω coaching απασχόλησης και συμβουλευτικής στο κέντρο μας και της προετοιμασίας για τη θέση εργασίας ώστε να διασφαλίσουμε την παραμονή του ανέργου στην εκάστοτε θέση και την κάλυψη των αναγκών του εργοδότη», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, η δομή εστιάζεται στη δημιουργία ατομικών σχεδίων δράσης, σε τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, τεστ δεξιοτήτων και κλίσεων για ανέργους και τελειόφοιτους λυκείου, εργασιακή συμβουλευτική, εργασιακή ηθική και προετοιμασία συνέντευξης με εργοδότη.

Ακόμη, εστιάζεται στη σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικών επιστολών, στην υποστήριξη σε υποβολή αιτήσεων και προετοιμασίας για τα οφέλη και τις απαιτήσεις της εκάστοτε θέσης εργασίας, στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και τη συνεργασία με κατάλληλους φορείς

Επιπλέον, στηρίζει την ιδέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και της συνεταιριστικής ή εταιρικής δράσης, παρέχοντας πληροφόρηση και οικονομική συμβουλευτική αλλά και στήριξη στο σχεδιασμό ενός αποτελεσματικού επιχειρηματικού πλάνου.

Το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης όπου και οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να κοινοποιήσουν θέσεις εργασίας σε εμάς στην περίπτωση που αναζητούν προσωπικό.

Επισημαίνεται πως όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες του είναι δωρεάν, τόσο για τους ανέργους όσο και για τους εργοδότες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο JOB CENTER Βόλου (kekpa.gr).

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=