Παρουσίαση για την Αργοναυτική Εκστρατεία και το Μουσείο της Αργούς

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-21, 10:15:08
Παρουσίαση για την Αργοναυτική Εκστρατεία και το Μουσείο της Αργούς

Παρουσίαση με θέμα «Παρουσίαση του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Βόλου για την Αργοναυτική Εκστρατεία και του Μουσείου της Αργούς» έγινε τη Δευτέρα στις 12 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Park στον Βόλο στα μέλη του Ροταριανού Ομίλου «Η Αργώ».

Την παρουσίαση την έκανε ο Ανώτερος Ιπτάμενος Αξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού εν αποστρατεία, κ. Νικόλαος Ντόκος.

Με έναν απλό αλλά συνετό τρόπο ο ομιλητής της βραδιάς ταξίδεψε τους καλεσμένους στον Μύθο της αρχαιότητας, τον Μύθο του Ιάσωνα, των αργοναυτών και της μυθικής Αργούς, φτάνοντας στο σήμερα, για να γνωρίσουν τους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν την ανακατασκευή του πλοίου αλλά και όσους συνετέλεσαν ώστε να υλοποιηθεί και να παρουσιαστεί η σύγχρονη Αργώ και να ταξιδέψει πραγματικά στα νερά της δικιάς μας  θάλασσας με τους δικούς μας σύγχρονους αργοναύτες.

Το μουσείο θα αποτελεί έναν κορυφαίο πολιτιστικό χώρο στον τόπο μας από όπου ξεκίνησαν η “Αργώ” και η Αργοναυτική Εκστρατεία .     

«Ευχαριστούμε θερμά τον ομιλητή κ. Νικόλαο Ντόκο για την παρουσίαση που έκανε στον Όμιλο μας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βοηθός διοικητής της 2475 Κώστας Στέλιαρος, καθώς και η γραμματέας του Ρ.Ο. Βόλου Ζοέλ Ταμπουράκη – Αγραφιώτη. Εκλεκτοί προσκεκλημένοι του προ-προέδρου Απόστολου Δαλιάνη οι κοι. Αρσενόπουλος Θεόδωρος – αρχιτέκτων και Αγγελακόπουλος Άκης - πολ. Μηχανικός» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ροταριανού Ομίλου «Η Αργώ».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=