ΤΟΠΙΚΑ

Σίτιση για 2.649 άτομα σε ένα εξάμηνο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

σίτιση-για-2-649-άτομα-σε-ένα-εξάμηνο-από-το-865485

Συνολικά 2.649 άτομα εξυπηρετήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2002 από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου ενέκρινε τον απολογισμό της δομής με ομόφωνη απόφαση.

Τα στοιχεία δράσης του απολογισμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου μαρτυρούν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι εκατοντάδες οικογένειες στον Βόλο βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία πρόκειται για 1.683 ενήλικες και 966 ανήλικα μέλη στους οποίους δόθηκαν συνολικά 10.538 μερίδες φαγητού από το Τμήμα Κοινωνικής προστασίας και το πρόγραμμα του Δήμου «Σίτιση στο Σπίτι».

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου λειτουργεί από το 2012 με ιδίους πόρους και ιδία μέσα σε δημοτικό κτίριο επί της συμβολής των οδών Κ. Κουντουριώτη 20 και Ολυμπιονίκη Αγνώντα. Από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2017 λειτουργεί στο πλαίσιο της πράξης «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου» στον άξονα «Ανάπτυξη και Αξιοποίηση ικανοτήτων και ανθρώπινου δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κεντρικό Ταμείο στο πλαίσιο του θεματικού στόχου «Καταπολέμηση της Φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων».

Σκοπός του είναι η τακτική διανομή τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης σε συνανθρώπους μας που πλήττονται από τη φτώχεια.

Δικαιούχοι των παροχών είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο που λειτουργεί η δομή, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια καθώς και οι αιτούντες/δικαιούχοι διεθνούς προστασίας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί θεμελιώδη κρίκο στην αλυσίδα του δικτύου δομών κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου.

Για ένταξη του ενδιαφερόμενου πολίτη απαιτούνται αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας διαμονής, φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ, φωτοτυπία της τελευταία φορολογικής δήλωσης.

Κατά περίπτωση απαιτούνται και πρόσθετα δικαιολογητικά.

Πόροι του είναι δωρεές πολιτών, επιχειρήσεων, φορέων, ετήσια τακτική επιχορήγηση του Δήμου Βόλου, χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου