Βροχή ψευδών αναφορών για παραμέληση από εν διαστάσει ζευγάρια στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-21, 08:35:58
Στο αρχείο σειρά καταγγελιών μετά από τις κοινωνικές έρευνες
Βροχή ψευδών αναφορών για παραμέληση από εν διαστάσει ζευγάρια στον Βόλο

Σε άσκοπη κινητοποίηση ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού προχωρούν δυστυχώς πολλά εν διαστάσει ζευγάρια που βρίσκονται στα μαχαίρια, δεν μπορούν να τα βρουν και να διεκδικήσουν συνεπιμέλεια των τέκνων τους.

Νομίζουν ότι με καταγγελίες σε οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως είναι το Χαμόγελο του Παιδιού, θα εξασφαλίσουν την πολυπόθητη προσωρινή διαταγή και θα ικανοποιήσουν τα «θέλω» τους, επιστρατεύοντας για τον σκοπό αυτό αθέμιτα μέσα αλλά και απασχολώντας μία σειρά από φορείς που έχουν να ασχοληθούν με σοβαρότερες υποθέσεις.

Δεν κερδίζουν παρά μία προσωρινή διαταγή σχετικά με την επικοινωνία με τα παιδιά τους, καθώς στη συνέχεια οι οριστικές αποφάσεις των δικαστηρίων διαφέρουν από τις πρώτες και σε αυτές παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η αξιοπιστία.

Δυστυχώς, στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει σειρά κοινωνικών ερευνών που διατάζει η Εισαγγελία Βόλου και εκτελούν αρμόδιοι φορείς όπως οι κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Συνήθως οι έρευνες αφορούν σε καταγγελλόμενα περιστατικά παραμέλησης που όλως τυχαίως γίνονται πάντοτε ανώνυμα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες κινητοποιούνται, ψυχολόγοι, παιδίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί «επιστρατεύονται», αλλά τα πορίσματα των ερευνών τους λένε… άλλα.

Στη συντριπτική πλειονότητα, αν όχι σε όλες, τα αναφερόμενα περιστατικά δεν επιβεβαιώνονται στην πράξη. Διαπιστώνεται πως τα παιδιά διαβιούν σε ένα αρμονικό και υγιές περιβάλλον από το οποίο δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να απομακρυνθούν ούτε κινδυνεύουν με κακοποιητικές συμπεριφορές.

Οι επιστήμονες βλέπουν με λύπη ότι σε όλες αυτές τις οικογένειες για τις οποίες οι έρευνες μπαίνουν στο αρχείο κρύβονται από πίσω γονείς που βρίσκονται σε διάσταση και αδυνατούν να συνεννοηθούν. Η Εισαγγελία Βόλου με τη σειρά της αρχειοθετεί τις εισαγγελικές παραγγελίες.

Δυστυχώς το εν λόγω φαινόμενο παίρνει μεγάλη διάσταση με τις καταγγελίες να πέφτουν βροχή. Εν διαστάσει ζευγάρια να κατασυκοφαντούνται, ενώ μοιράστηκαν την ίδια στέγη και έχουν τέκνα, μικρά παιδιά, για τα οποία θα έπρεπε τουλάχιστον να μπορούν να συνεννοηθούν και όχι να τα οδηγούν να εξετάζονται από παιδοψυχολόγους και να τα αποσπούν από τις δραστηριότητές τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=