Ζήτημα ημερών η ταφή του Σκοπιανού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-21, 08:15:35
Σήμερα ή αύριο η κηδεία του άτυχου άνδρα
Ζήτημα ημερών η ταφή του Σκοπιανού

Τέλος στο μετά θάνατον δράμα του 64χρονου από τα Σκόπια, που βρέθηκε στις 12 Μαΐου πνιγμένος στη θάλασσα σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή στο ύψος του Ενυδρείου στον Βόλο και όλο αυτό το χρονικό διάστημα παραμένει άταφος.

Ο αδερφός του δεν αναλαμβάνει τελικά την ευθύνη για την ταφή όπως απαιτείται από τη νομοθεσία και πλέον είναι θέμα χρόνου η ψυχή του να αναπαυτεί.

Οι τοπικές αρχές, το Λιμεναρχείο Βόλου και ο Δήμος Βόλου υποβλήθηκαν σε μία δαιδαλώδη διαδικασία προκειμένου να εντοπίσουν την οικογένειά του στο εξωτερικό και ύστερα να επικοινωνήσουν μαζί της.

Εντόπισαν τον αδερφό του και άλλους συγγενείς οι οποίοι αναμένονταν να κοινοποιήσουν τις προθέσεις τους, αλλά τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη και το έπραξαν και με χαρτιά όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου συζήτησε άμεσα το θέμα, ενέκρινε τα έξοδα κηδείας και η αρμόδια Υπηρεσία έκοψε τα παραστατικά.

Πλέον είναι θέμα χρόνου να τελεστεί η κηδεία του 64χρονου, του οποίου η σορός φυλάσσεται σε ψυκτικό θάλαμο στο νεκροταφείο. Σήμερα ή αύριο θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ως εξαιρετικά επείγον από τη Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, η οποία ανέθεσε σε γραφείο τελετών του Βόλου την κηδεία του 64χρονου.

Τα έξοδα της κηδείας, καθώς και δωρεάν ταφή και εκταφή μετά την παρέλευση της προβλεπόμενης τριετίας, εγκρίθηκαν πριν μία εβδομάδα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Το δραματικό τέλος με τον 64χρονο είχε συγκλονίσει τη Σκιάθο, όπου διέμενε και εργαζόταν για περίπου 20 χρόνια. Λίγο πριν την αναχώρησή του για τον Βόλο, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία, είχε φροντίσει να πάρει όλα τα υπάρχοντά του από το δωμάτιο που διέμενε και να τα χαρίσει σε φίλο του, καθάρισε τον χώρο και έκλεισε κάθε υποχρέωσή του. Ηταν μόνος στη ζωή και ποτέ δεν τον επισκέφθηκε κανένας συγγενής. Ηταν μόνος όμως και στον θάνατο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=