Συνάντηση Αλ.Μεϊκόπουλου με την Ένωση Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-20, 19:37:42
Συνάντηση Αλ.Μεϊκόπουλου με την Ένωση Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας

Συνάντηση με την Ενωση Πολυτέκνων είχε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής συναντήθηκε με την Πρόεδρο και γενική σύμβουλο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος κ. Σουλτάνα Πράπα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Βάιο Κουκλουμπέρη και μέλη της Ένωσης.

Η δημογραφική κατάρρευση της χώρας, οι διαχρονικά αποσπασματικές και ανεπαρκείς πολιτικές στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση που πλήττει πολλαπλά τους πολύτεκνους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Η απουσία της πολύτεκνης και πολυμελούς οικογένειας από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών μέσα στις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα, έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των πολυτέκνων που ζητούν τα αυτονόητα.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης συζήτησαν με τον Βουλευτή για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που ζητούν και αναμένουν προκειμένου να ληφθεί, επιτέλους, η συνταγματικά κατοχυρωμένη ειδική φροντίδα από το κράτος, ενώ ανέφεραν ζητήματα και αδικίες που αφορούν συνταξιοδοτικά και φορολογικά θέματα, την πολιτική των επιδομάτων ενίσχυσης, τον διορισμό πολύτεκνων εκπαιδευτικών, αλλά και προβλήματα που απασχολούν πολύτεκνους στρατιωτικούς και προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος, από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη να αναγάγουμε το δημογραφικό ζήτημα σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα με κεντρική λύση με ολοκληρωμένο πλαίσιο αλλαγής της δημογραφικής πολιτικής της χώρας, με δυναμικές παρεμβάσεις που θα έχουν συνοχή και ορίζοντα. «Δεν μπορούμε να εκπλησσόμαστε από τη διαρκή μείωση του πληθυσμού, όταν οι νέοι αδυνατούν να συντηρήσουν το δικό τους σπίτι και να δημιουργήσουν οικογένεια και οι πολύτεκνες οικογένειες δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν, ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στις καθημερινές τους ανάγκες» ανέφερε.

«Η ίδια η Κυβέρνηση, διά των κορυφαίων Υπουργών της, έχει διαμηνύσει ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο δυσκολότερος των τελευταίων ετών. Με την εκρηκτική ακρίβεια και τις διαρκείς ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, ενέργεια, καύσιμα, θα περίμενε κανείς οι παρεμβάσεις της να έχουν σαφή στόχευση σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, όπως οι πολύτεκνες οικογένειες, ωστόσο η αφωνία του Πρωθυπουργού επιβεβαιώνει το έλλειμμα μέριμνας και στρατηγικής στα θέματα των πολυτέκνων» τόνισε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνοντας ότι σαν χώρα θα βρούμε μπροστά μας την απάθεια της Κυβέρνησης.

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας για την ουσιαστική και όχι εθιμοτυπική, όπως ανέφερε, συνάντηση. Συμφώνησε να προχωρήσει σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τα ειδικότερα ζητήματα που αναφέρθηκαν και επανέλαβε την πρόθεσή του να υπάρχει μια τακτική επαφή για την επικαιροποίηση και ανάδειξη στη Βουλή των τοπικών αλλά και κεντρικών ζητημάτων των πολυτέκνων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=